Ruunaan vapa-alue suljetaan kalastukselta viikoksi sunnuntai-iltana 14.5. Rauhoitusviikon aikana vesistöön istutetaan taimenta ja kirjolohta, joita voi alkaa pyytää taas kesäkauden avajaisista lauantaista 20.5 kello 12 lähtien.

Ruunaalle istutetaan pyyntikokoisia taimenia ja kirjolohia hieman ennen avajaistapahtumaa. Uusi kausi tuo Ruunaan koskille uudet säännöt. Toukokuun loppuun saakka Ruunaalla vallitsee jatkossa kahluukielto, joka on asetettu kalojen kudun turvaamiseksi aina syyskuusta toukokuun loppuun.

Kalastuksessa käytetään jatkossa väkäsettömiä koukkuja enintään kolme syys-, loka- ja marraskuussa. Väkäsettömiä koukkuja suositellaan käytettäväksi myös muulloin.

Rasvaeväleikatun taimenen vapauttamista suositellaan syyskuusta marraskuuhun. Rasvaevällinen taimen on luonnollisesti rauhoitettu Ruunaalla jo uuden kalastuslain perusteella. Samoin harjus on rauhoitettu toukokuun loppuun saakka kalastuslaissa. Harjuksen vapauttamista suositellaan Ruunaalla muulloinkin, sillä kannat ovat heikkoja.

Kalastajia suositellaan myös raportoimaan saaduista ja takaisin lasketuista rasvaevällisistä taimenista.

Lisätietoja

Eräsuunnittelija Eero Hartikainen 040 8219679