Kanalinnustuksen vuorokausiluvat tulevat myyntiin 8.–12. kesäkuuta alueittain porrastettuina. Koronavirustilanteen vuoksi myynti toteutetaan poikkeuksellisella tavalla: luvat varataan kesäkuussa ja maksetaan vasta elokuussa. Eräluvat-verkkokaupassa voi varata lupia useammalle vuorokaudelle kuin aiemmin.

Metsähallitus alkaa myydä kanalinnustuksen vuorokausilupia 8.–12. kesäkuuta ja muita pienriistalupia 15. kesäkuuta. Eräluvat-verkkokaupassa asiakas voi tuolloin ainoastaan varata pienriistaluvat, sillä niiden maksaminen on mahdollista vasta 31. heinäkuuta. Jotta asiakas voi varata lupia verkkokaupassa, hänen täytyy ensin kirjautua sisään verkkokauppaan. Asiakkaan tulee maksaa varaamansa pienriistaluvat viimeistään 15. elokuuta – sen jälkeen maksamattomat luvat peruuntuvat automaattisesti ja vapautuvat muiden halukkaiden ostettaviksi elokuun lupamyynnissä. Asiakas voi myös itse perua varaamansa luvan verkkokaupassa omalla asiakastilillään.

Mikäli asiakas tilaa pienriistaluvat puhelimitse, hänelle lähetetään lasku lupien maksamiseksi. Metsähallitus kuitenkin suosittelee, ettei asiakas maksa laskua ennen elokuun alkua. Maksun eräpäivä on 15. elokuuta. Siihen mennessä asiakkaan tulee joko maksaa tai perua puhelinpalvelusta tilaamansa pienriistaluvat. Puhelinpalvelusta tilatun maksamattoman luvan voi perua kahdella tapaa: soittamalla palvelunumeroon 020 69 2424 arkena kello 9–16 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen eraluvat(at)metsa.fi. Maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Lisäksi Eräluvat-verkkokaupassa vuorokausilupia voi varata enemmän kuin ennen: Aiemmin asiakas on voinut varata verkkokaupassa pienriistalupia enintään seitsemäksi vuorokaudeksi. Tänä kesänä yksi henkilö voi varata verkkokaupassa enintään 21 vuorokausilupaa eli esimerkiksi seitsemän vuorokausilupaa kolmelle hengelle. Puhelinpalvelussa lupia voi varata saman verran kuin ennenkin: asiakas voi yhdellä puhelinsoitolla tilata pienriistaluvat enintään kymmenelle hengelle ja yhtä henkeä kohden voi tilata enintään seitsemän vuorokausilupaa.

Tämä poikkeuksellinen toimintatapa mahdollistaa sen, että sekä Metsähallitus että asiakkaat voivat joustavasti reagoida mahdollisesti muuttuvaan koronavirustilanteeseen. Asiakas voi ilman kuluja perua varaamansa luvan, jota hän ei ole maksanut. Maksettujen lupien osalta noudatetaan normaaleja hankinta- ja peruutusehtoja.

Kesän 2020 pienriistalupamyynnin poikkeuksista voi lukea myös seuraavilta Eräluvat.fi:n sivuilta:

Kanalinnut
Vesilinnut ja jänis
Majava
Pienpedot