Hirvenmetsästyksen vierasluvan voi hankkia soittamalla automaattinumeroon. Tilaamiseen tarvitaan aluelupahakemuksen tunniste, joka on alueluvan hakijan tiedossa. Metsähallitus ei voi luovuttaa tunnistelukua muille kuin hakijalle.

Hirvenmetsästyksen alueluvan saaneen seurueen on mahdollista tuoda hirvijahtiin ampujiksi metsästysvieraita, joita ei ole ilmoitettu seurueen ampujaluettelossa seurueeseen kuuluvien metsästäjien tavoin. Metsästysvieraille täytyy lunastaa henkilökohtainen vuorokausilupa eli niin sanottu vieraslupa. Lyhytaikaisen vierasluvan voi tilata soittamalla automaattinumeroon tai lupahakujärjestelmän kautta. Lupahakujärjestelmässä vieraan voi lisätä alueluvan hakijana toiminut henkilö omilla tunnuksillaan.

Mikäli luvan tilaa puhelimitse, tulee alueluvan tunniste olla tiedossa. Tunniste on merkitty aluelupapäätökseen, joka on lähetetty luvan hakijana toimineelle henkilölle.

 

Huomaathan, että Metsähallitus ei voi luovuttaa tunnistetta muille kuin hakijalle.

Luvan voi ostaa yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuorokaudeksi:

  • 0600 55 1618 - 1 vrk:n lupa (11,77 € + mpm)
  • 0600 55 1619 - 2 vrk:n lupa (24,12 € + mpm)
  • 0600 55 1620 - 3 vrk:n lupa (35,22 € + mpm)

Toimi näin:

  • Soita automaattinumeroon. Näppäile puhelun aikana pyydettäessä aluelupahakemuksen tunniste viisinumeroisena. Jos aluelupahakemuksessa ilmoitettu tunniste on nelinumeroinen, esimerkiksi 5678, tulee matkapuhelimella vieraslupaa tilattaessa lisätä tunnisteen eteen nolla eli näppäillä 05678. Tämä tunnisteluku tulee pyytää henkilöltä, joka on toiminut seurueessa Metsähallituksen alueluvan hakijana.
  • Näppäile puhelun aikana metsästäjänumerosi kahdeksan numeroa.
  • Sulje puhelu, kun äänitiedote niin pyytää.
  • Puhelun jälkeen saat puhelimeesi tekstiviestin. Vastaa viestiin tekstiviestillä, jossa lukee oma nimesi.

Tämän jälkeen saapuu varsinainen lupaviesti. Lupa tulee voimaan välittömästi. Yhdellä matkapuhelinliittymällä voi ostaa lupia kuukauden aikana enintään 200 euron arvosta.

Metsästäjien on hyvä huomata, että automaattinumerot lakkaavat toimimasta 31.12.2019 Telian lopettaessa järjestelmän ylläpidon. Vuonna 2020 vierasluvan voi edelleen hankkia lupahakujärjestelmän kautta sekä lataamalla ilmaisen Eräluvat-sovelluksen puhelimeen. Sovellus otetaan käyttöön vuodenvaihteeseen mennessä.