Lue Saimaan järvilohen kuulumiset, nappaa talteen kootut ohjeet pyydysmerkeistä ja katso, miten kalastonhoitomaksuvaroilla tuetaan erilaisia kalastuksen hankkeita! Ensi vuoden Suomua rakennetaan jo kovaa vauhtia – varmista omasi maksamalla kalastonhoitomaksu kalenterivuodeksi.

Suomu kuuluu nyt kaikille, jotka haluavat perehtyä vastuulliseen kalastukseen. Suomu on lähetetty ensimmäisen kerran keväällä heille, jotka ovat lunastaneet kalastonhoitomaksun kalenterivuodeksi, ja sama lehti on jaettu kerran kuukaudessa lokakuuhan saakka. Nyt lehden voi lukea vapaasti Metsähallituksen verkkosivuilla.

Suomenkielistä Suomua pääset lukemaan täältä (verkkosivusto)>>

Läs tidningen Fena här (websidan)>>

Suomu on kiitos kalastonhoitomaksun maksamisesta. Lehteä tekee monialainen toimituskunta, johon kuuluu jäseniä maa- ja metsätalousministeriöstä. Ely-keskuksista, Suomen Vapaa-ajankalastajain Keskusjärjestöstä, Kalatalouden keskusliitosta ja Suomen sisävesiammattikalastajista. Suomu tarjoaa selaajilleen mielenkiintoisen lukumatkan kalastuksen pariin merelle, sisävesille ja virtapaikoille. Lehden luettuaan kalastaja tietää, kuinka monipuolisesti kalastonhoitomaksulla voi Suomessa kalastaa ja mitä rajoituksia on hyvä tietää. Eikä oppi ojaan kaada: Suomussa on myös hyvä ja selkeä tiivistys pyydysten merkitsemisestä oikein.

Suomenkielinen Suomu ja ruotsinkielinen Fena tullaan julkaisemaan myös vuonna 2019. Lehden tekeminen on hyvässä vauhdissa. Seuraava Suomu on innostava lehti kalastuksesta, kalastajista ja kalakannoista. Suomun ja sen mukana tiedoillasi täytetyn kalakortin saat, kun ostat kalastonhoitomaksun koko vuodelle 2019. Kalastuskortti käy kalastuksenvalvojalle osoitukseksi siitä, että kalastonhoitomaksu on maksettu.


Ensi vuoden Suomua rakennetaan parasta aikaa. Lehden saat uunituoreena kevättalvesta, kun maksat kalastonhoitomaksun koko vuodelle 2019.