Erälupien verkkokaupassa varatut kanalintuluvat tulee maksaa 15. elokuuta mennessä. Puhelinmyynnistä tilatut luvat eivät peruunnu.

Kesäkuun alkupuolelta alkaen Metsähallituksen lupakohteille on voinut ostaa ja varata kanalintulupia syksyn jahteja varten. Varattujen lupien maksun eräpäivä on keskiviikkona 15. elokuuta, jolloin kanalintulupien myyntiin tulee noin puolentoista viikon tauko. Maksamattomat varaukset perutaan ja siirretään takaisin myyntiin, joka alkaa maanantaina 27. elokuuta. Myynti aukeaa porrastetusti, ja ensimmäisenä myyntiin tulevat Etelä-Suomen lupakohteet.

Tarkemmin myynnin aikatauluun voi perehtyä kanalintulupien sivuilla.

Varausten peruuntuminen koskee ainoastaan lupia, jotka on varattu Erälupien verkkokaupassa. Puhelinmyynnissä tilattujen lupien eräpäivä on myös 15. elokuuta, mutta maksamattomat luvat eivät peruunnu. Jos puhelinmyynnistä tilattuja lupia ei maksa eräpäivään mennessä, maksamisesta lähetetään muistutus.

Verkkokaupan varauksia ja maksutietoja pääsee tarkastelemaan kirjautumalla Erälupien verkkokauppaan. Tilaustiedot saa selville, kun kirjautuneena klikkaa oikeasta yläkulmasta omaa nimeä, jolloin näkyville tulee tilaushistoria.