Karhunmetsästys alkaa 20. elokuuta, ja metsästysluvat valtion alueille ovat nyt myynnissä. Poronhoitoalueella saa metsästää 85 karhua ja muualla maassa yhteensä 228 karhua.

Poronhoitoalueella karhunmetsästys jatkuu, kunnes kiintiö on täyttynyt. Itäisen poronhoitoalueen kiintiö on 70 karhua ja läntisen 15 karhua.

Poronhoitoalueen ulkopuolelle Suomen riistakeskus on myöntänyt 228 poikkeuslupaa. Siellä karhuja metsästetään yhteisluvalla. Metsästäjä ilmoittautuu luvansaajalle. Jos metsästysalueeseen kuuluu valtion maita, metsästäjä hankkii lisäksi henkilökohtaisen metsästysluvan Metsähallitukselta. Joillekin alueille metsästysoikeus on myönnetty aluelupana. Tarkemmat ohjeet löytyvät kunkin alueen säännöistä.

Karhunmetsästys jatkuu lokakuun loppuun saakka tai kunnes luvat on käytetty. Karhuja metsästetään tänä syksynä hieman viime vuotta vähemmän. Riistakeskus on myöntänyt poikkeuslupia eniten alueille, jossa karhukannan kasvu halutaan pysäyttää tai kantaa on erityinen tarve pienentää. Luonnonvarakeskus on arvioinut karhukannaksi 2020—2130 yksilöä.

>> Lue lisää poronhoitoalueen karhunmetsästyksestä!

>> Lue lisää karhunmetsästyksestä poronhoitoalueen ulkopuolella!