Karhunmetsästys lähenee, ja ensimmäiset karhuluvat valtion alueille ovat nyt myynnissä. Poronhoitoalueella saa metsästää tänä syksynä 95 karhua, ja Pohjois-Karjalassa peräti 137 karhua. Näiden lisäksi Perhonjokilaakson, Lestijärvi-Reisjärven sekä Sievin ja Ylivieskan luvat ovat myynnissä. Muiden alueiden luvat tulevat myyntiin lähiaikoina.

Päivitetty 3.8.2018 kello 16:20

Maa- ja metsätalousministeriö on lisännyt karhunmetsästyksen kokonaiskiintiötä sadalla karhulla. Kaikkiaan tänä vuonna saa metsästää 355 karhua.

Poronhoitoalueen karhulupa on nyt myynnissä. Itäisen poronhoitoalueen kiintiö on 75 karhua ja läntisen alueen 20 karhua. Viime vuonna poronhoitoalueella ammuttiin yhteensä 68 karhua.

Lue lisää poronhoitoalueen karhuluvasta!

Karhulupia on nyt myynnissä myös Pohjois-Karjalaan, jossa metsästys lisääntyy eniten tänä syksynä. Viranomaiset pyrkivät näin elvyttämään maakunnan olematonta hirvikantaa. Pohjois-Karjalassa karhunmetsästys toimii yhteisluvilla.

Lue lisää karhujahdista Pohjois-Karjalassa!

Perhonjokilaakson, Lestijärvi-Reisjärven sekä Sievin ja Ylivieskan alueiden karhuluvat valtion maille ovat myös myynnissä. Lopun karhuluvat tulevat myyntiin lähipäivinä.

Metsähallituksen luvan
lisäksi yhteislupaan

Kaikkialla poronhoitoalueen ulkopuolella metsästäjä ilmoittautuu yhteislupaan, jonka riistakeskus on myöntänyt. Mikäli myönnetyn yhteisluvan metsästysalueeseen kuuluu myös valtion maita, metsästäjä hankkii sinne Metsähallitukselta karhunmetsästysluvan.

Poronhoitoalueella riittää, että metsästäjä hankkii valtion alueille Metsähallituksen karhuluvan. Metsästys päättyy, kun kiintiö on täynnä. Kiintiön täyttymistä voi seurata Suomen riistakeskuksen Karhusaaliit-sivulla.

Mainittujen lupien lisäksi metsästäjällä tulee olla voimassa oleva karhunammuntakoe.

Karhukanta on viime vuosina runsastunut metsästyksestä huolimatta. Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Suomessa on 1800 yli vuoden ikäistä karhua.

Lue Suomen riistakeskuksen tiedote karhunmetsästyksestä!