Kanalintulupien myynti valtion alueille käynnistyy maanantaina 26.8. alkavalla viikolla. Katso alla olevasta listauksesta, kuinka paljon lisää lupavuorokausia kullekin alueelle tulee myyntiin riistalaskentojen tulosten perusteella.

Kanalintulupien lisäkapasiteetti 2019 > (pdf)

Oheisessa listauksessa luetellaan kaikki Metsähallituksen pienriista-alueet. Kunkin alueen kohdalle on nyt merkitty, kuinka monta lupavuorokautta alueelle voidaan myydä lisää.

Kesäkuussa myyntiin asetettiin noin 50 prosenttia edellisvuoden lupamäärästä, jotta metsästäjät pääsivät varaamaan lomia ja matkoja. Nyt myyntiin tuleva lisäkiintiö on laskettu riistalaskentojen tulosten perusteella.

Katso ohjeet luvan ostamiseksi >

Metsästysajoissa vaihtelua - huomioi ennen jahtia

Syysmyynnissä lupia myydään maa- ja metsätalousministeriön asetusluonnoksessa olevien metsäkanalintujen metsästysaikojen mukaisesti. Keskimäärin metsästysajat ovat varsin pitkiä, koska kanalintukannat ovat runsastuneet. Metsästysajoissa on kuitenkin alueellista vaihtelua. Esimerkiksi teeren metsästysajaksi esitetään alueesta riippuen kolmea tai kahta kuukautta, eteläisessä Suomessa yhtä kuukautta. Mm. Itä-Lapissa ja Koillismaalla urosmetsolle ja -teerelle esitetään talvimetsästystä 20.-31.1.2020.

Metsästäjän on aina syytä selvittää oman alueensa metsästysajat lajeittain ennen jahtia. Erityistä tarkkuutta vaaditaan lupa-alueilla, jotka sijaitsevat useammassa kunnassa tai maakunnassa. Silloin lajien metsästysajat voivat vaihdella alueen sisällä. Lisäksi kannattaa huomioida, että joillain lupa-alueilla Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla pyyjahtiin pääsee 10.12.2019 saakka, mutta metson ja teeren rauhoitus alkaa kuukautta tai kahta aikaisemmin.

Kun metsästysajat on vahvistettu, Metsähallitus julkaisee kaikkien lupa-alueiden metsäkanalintujen metsästysajat.

Metsästysaikojen luonnokset > (riista.fi)