Metsähallituksen kanalintukausiluvat pienriistan lupa-alueille ovat haettavissa huhtikuun 1. päivästä alkaen. Hakuaika päättyy maanantaina 30.4.2019 kello 16.00.

Kanalintuluvalla voi metsästää kaikkea pienriistaa paitsi majavaa. Kausilupia on eteläisen Suomen lupa-alueiden lisäksi haettavissa rajoitetusti myös metsästyslain 8 § -alueella Hossan, Suomussalmen, Puolangan, Hyrynsalmen, Sotkamon, Vaalan, Kuhmon ja Pudasjärven alueille sekä Lapissa Pellon, Ylitornion, Maunun, Tervolan ja Keminmaan-Simon lupa-alueille.

Katso Metsähallituksen pienriistan lupa-alueet, joille kanalintukausilupia on haettavana (PDF, 369 kt) >

Kausiluvat on tarkoitettu ensisijaisesti sellaisille metsästäjille, joilla ei ole muita kohtuullisia pienriistan metsästysmahdollisuuksia. Kausilupia valtion maille hakee Metsähallitukselta vuosittain yli 2 000 metsästäjää.

Kausilupaa kannattaa hakea sähköisesti. Järjestelmässä voi hyödyntää edellisvuoden hakemusta uuden hakemuksen pohjana. Halutessaan kausilupaa voi hakea myös paperilomakkeella.

Lue lisää kanalintuluvista ja hae kausilupaa >

Metsähallituksen eräsuunnittelijat käsittelevät hakemukset ennen lyhytaikaisten kanalintulupien myynnin alkua. Vuorokausilupien myynti alkaa lupa-alueittain porrastettuna 10. kesäkuuta 2019.

Kausiluvat muun pienriistan metsästykseen

Muun pienriistan (vesilinnut ja jänis, pienpedot, majava) kausilupia ja osakausilupia ei haeta lupahakujärjestelmän kautta, vaan ne voi ostaa metsästyskaudelle 2019 - 2020 suoraan Eräluvat-verkkokaupasta tai puhelinpalvelusta 17.6.2019 alkaen.

Huomaathan, että jänis- ja vesilintukausilupia on saatavilla ainoastaan Pohjois-Suomeen ja muutamille muille alueille.
Katso lista pienriista-alueista, joille on saatavilla jänis- ja vesilintukausilupa (PDF, 136 kt) >

Mikäli toivomaasi aluetta ei ole listalla, voit tarkistaa, onko alueelle saatavilla kanalintukausilupa, jolla saa metsästää kanalintujen lisäksi myös kaikkea muuta pienriistaa majavaa lukuun ottamatta. Kanalintukausilupaa tulee hakea Lupahakujärjestelmän kautta huhtikuun aikana.