Vapalupaa Metsähallituksen kalastuskohteille ei aina tarvitse muistaa hankkia etukäteen. Jos kalastusinto iskee yllättäen tai vastaan tulee hyvä kalapaikka, mobiililupa on hyvä vaihtoehto. Mobiililupa ostetaan soittamalla automaattinumeroon, minkä jälkeen luvan saa tekstiviestinä kännykkään.

Mobiililupa on saatavilla monille Metsähallituksen vapalupa-alueille. Asian voi tarkistaa helposti kohteen sivulta Luvan ostaminen -kohdasta. Lupa-alueiden sivuilla on myös kerrottu mille ajalle luvan voi hankkia, mihin numeroon soittamalla sen saa ja mikä luvan hinta on. Tarkista sivulta myös kohteen numero, joka tulee näppäillä puhelun aikana. Numero löytyy sivun otsikosta (esim. Hossa 5502 ). Samalla on hyvä tutustua myös kohteen lupaehtoihin.

Puhelun jälkeen saat tekstiviestin, johon vastataan kirjoittamalla luvanhaltijan nimi. Tämän jälkeen saat tekstiviestin, joka toimii kalastuslupana.

Metsähallituksen vapalupa-alueet kartalla >

Huomaathan, että mobiililupa on eri asia kuin luvan ostaminen Eräluvat-palvelunumerosta. Puhelinpalvelustakin luvan voi hankkia, mutta lupa myydään laskulla, joka täytyy käydä erikseen verkkopankissa maksamassa, minkä jälkeen lupa on voimassa.

Mobiililupaa ei voi ostaa ennakkoon, vaan sen voimassaoloaika alkaa ostohetkestä. Jos haluat hankkia luvan etukäteen, hyvä vaihtoehto on asioida Eräluvat-verkkokaupassa tai soittaa palvelunumeroon 020 69 2424.

Muistathan myös kalastonhoitomaksun

Jos olet 18-64-vuotias ja kalastat muuten kuin onkimalla, pilkkimällä tai silakkalitkalla, tulee sinun lisäksi maksaa valtion kalastonhoitomaksu. Maksun voi suorittaa joko kalenterivuodeksi, viikoksi tai vuorokaudeksi. Kalastonhoitomaksua ei voi ostaa mobiililupana, mutta verkkokaupan ja puhelinpalvelun lisäksi sen voi hankkia näppärästi R-kioskilta.

Lue lisää kalastonhoitomaksusta >