Kajaanissa on avattu uusi lähikalastuskohde koko perheelle. Hoikanlampi sijaitsee pyöräilymatkan päässä keskustasta, prikaatin kupeessa.

Lauantaina 8.6. kello 10—15 Hoikanlampi on osa valtakunnallista Vapapäivää, jolloin kalastuksenohjaajat tarjoavat opastusta alaikäisille kalastajille. Hoikanlammen Vapapäivä-tapahtumaa voi seurata myös livenä osoitteessa Facebook.com/kalastajankanava.

”Hoikanlampi on helposti saavutettava kalastuskohde, jonka ehdoton ykkössaalis on kansalliskalamme ahven”, eräsuunnittelija Pasi Korhonen Metsähallituksesta kertoo. ”Aloite lammen kalastuskäytön kehittämisestä tuli paikallisilta kalastusjärjestöiltä. Yhteistyö on aivan keskeisessä asemassa.”

Vaikka kalastus lammella Vapapäivän myötä nytkähtää liikkeelle, riittää kohteessa vielä paljon tehtävää. Metsähallituksen Metsätalous Oy raivasi pusikoituneita rantoja viime talvena, ja rantojen siistiminen jatkuu myös tulevana kesänä. Lammen ympäristön osin huonokuntoisia retkeilyrakenteita ja opasteita kunnostetaan ja uusitaan vuosina 2019—2020.

Lammessa saa kalastaa yleiskalastusoikeuksin yhdellä vavalla. Onkiminen ja pilkkiminen ei vaadi lupaa, mutta vieheellä kalastavien 18—64-vuotiaiden tulee maksaa ennen kalastamista kalastonhoitomaksu. Pyydyskalastus ei ole sallittua.

Omalla autolla saapuvat voivat pysäköidä prikaatin pääportin vieressä olevalle P-alueelle (Prikaatintie 105). Lisäksi lammen itäpuolella, Prikaatintien varressa on kesäisin tilaa muutamille autoille. Huomaathan, että lammen lähettyvillä olevien asuintalojen pihoihin ei saa pysäköidä ilman lupaa.

Tutustu Hoikanlammen omiin sivuihin! (Eräluvat.fi)

Lisätietoja:

Lue lisää Vapapäivästä Eräluvat.fi/vapapäivä!

Eräsuunnittelija Pasi Korhonen, 040 1589412, Metsähallitus, etunimi.sukunimi@metsa.fi
Kainuun vapaa-ajankalastajien kalastuksenohjaaja Matti Kulju, 050 3697667, matti.kulju(a)vapaa-ajankalastaja.fi
Kainuun kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Jaakko Muurimäki, 0440 946557, jaakko(a)muikkusuomi.fi