Kanalinnustajien kausilupia voi hakea jälleen huhtikuun aikana. Itä-Suomen alueisiin on tullut muutoksia. Peurajärven-Mujejärven lupa-alue jaetaan kahtia ja Heinäveden alueelle voi ensimmäistä kertaa hakea kausilupaa.

Pienriista-alue 7624 Peurajärvi-Mujejärvi jaetaan siis kahteen osaan eli Peurajärven lupa-alueeseen (7626) ja Mujejärven lupa-alueeseen (7625). Molemmille alueille voi hakea erikseen kausilupaa kaikelle pienriistalle jo huhtikuun 2020 haussa.

Peurajärven laajuus on noin 22 000 hehtaaria ja Mujejärven yli 31 000 hehtaaria. Alueiden raja noudattaa valtatietä numero 75. Tien itäpuoli kuuluu Mujejärveen ja länsipuoli Peurajärveen.

Eräluvat-verkkopalvelussa Peurajärvi ja Mujejärvi näkyvät vielä huhtikuun ajan yhtenä lupa-alueena. Tämä johtuu siitä, että metsästyskausi 2019–2020 on vielä kesken. Metsästäjät hakevat kuitenkin jo ensi metsästyskaudelle 2020–2021 kausilupia erikseen joko Peurajärvelle tai Mujejärvelle nyt huhtikuun aikana.

Heinäveden 7668 pienriista-alue on ensimmäistä kertaa mukana kanalinnustuksen kausilupien haussa. Aiemmin alueelle on voinut hankkia ainoastaan vuorokausilupia kanalinnustukseen.

Kausilupien haku on avoinna huhtikuun ajan Eräluvat-lupahakujärjestelmässä!

Muun pienriistan kuin kanalintujen (ns. vesilintu- ja jänislupa) kausiluvat tulevat myyntiin Eräluvat-verkkokauppaan ja palvelunumeroon kesäkuussa.

Tutustu uusien lupa-alueiden karttaan (PDF, 7 MB)!

Hae kausilupaa huhtikuussa lupahakujärjestelmän kautta!