Miltä kuulostaisi kesälomaviikko kaikkien aikojen ensimmäisenä metsäpeurapaimenena? Metsäpeurapaimenen pesti on astetta villimpi versio Metsähallituksen suosituista lammas- ja lehmipaimenviikoista. Haku uniikkiin lomanviettokohteeseen Seitsemisessä käynnistyy keskiviikkona 11.4.2018.

Seitsemisen kansallispuiston vieressä sijaitseva metsäpeurojen totutustarha on osa syksyllä 2016 käynnistynyttä metsäpeuran suojelu- ja kannanhoitohanketta MetsäpeuraLIFE. Ensimmäiset metsäpeurat muuttivat totutustarhaan syksyllä 2017, ja tulevina vuosina tarhassa syntyviä yksilöitä vapautetaan Seitsemisen kansallispuistoon. Tavoitteena on palauttaa aiemmin yleinen, mutta Suomessa kertaalleen sukupuuttoon kuollut, metsäpeura sen entisille asuinalueille.

Metsäpeurapaimenia etsitään kesä- ja syyskuun väliselle ajalle. Paimenen tehtäviin kuuluu metsäpeurojen ruokinta sekä totutustarhan aitarakenteiden kunnon tarkistus. Päivittäisiin rutiineihin kuluu tunnista kahteen, joten aikaa jää runsaasti kansallispuistossa retkeilyyn ja mökkitunnelmasta nauttimiseen.

Aiempaa kokemusta eläintenhoidosta ei tarvita, sillä Metsähallituksen työntekijät antavat seikkaperäisen perehdytyksen metsäpeurapaimenen tehtävään sekä neuvovat aina tarvittaessa. Totutustarhan sisäpuolelle paimenen ei tarvitse mennä. Totutustarhassa asuvat metsäpeurat kuuluvat luontoonpalautusprojektiin, eivätkä ne saa siksi tottua liiaksi ihmisiin. Toisin kuin lampaita, metsäpeuroja ei siis pääse rapsuttelemaan eivätkä paimenet välttämättä näe vilaustakaan huolehdittavistaan.

Majoitustilaksi metsäpeurapaimenille on varattu idyllinen mutta mukavuuksin varustettu torppa, joka sijaitsee vajaan parin kilometrin päässä totutustarhasta. Majoitus on maksullinen. Yksinäisyydessä paimenen ei tarvitse viikkoa viettää, vaan mukaan voi ottaa perheen tai kaveriporukan. Paimenviikot kestävät maanantaista maanantaihin.

Haku avautuu keskiviikkona 11.4.2018 klo 12 ja päättyy keskiviikkona 18.4. klo 12. Metsäpeurapaimenet valitaan arpomalla ilmoittautuneiden joukosta.

Lue lisää metsäpeurapaimenviikoista ja täytä hakulomake (suomenpeura.fi) >>