Metsähallituksen lupia voi jatkossa hankkia entistä helpommin, kun Eräluvat-mobiilisovellus julkaistaan. Sovelluksesta voi alkuvaiheessa hankkia Metsähallituksen kalastuslupia, valtakunnallisen uraluvan moottorikelkkailuun sekä Metsähallitus Metsätalous Oy:n luonnontuotelupia. Lisäksi sovelluksessa voi maksaa valtion kalastonhoitomaksun.

Julkaisu siirtyy aavistuksen suunnitellusta ja tapahtuu näillä näkymin tammikuun aikana. Sovelluksen voi aluksi ladata Play-kaupasta Android-käyttöjärjestelmää käyttäville puhelimille. App Storeen, eli iOS-puhelimille, sovellus julkaistaan mahdollisesti pienellä viiveellä.

Julkaisusta tiedotetaan Eräluvat.fi:n uutispalstalla.

Sovelluksen kautta voi ostaa seuraavia lupia:

  • Valtion kalastonhoitomaksu
  • Metsähallituksen vapaluvat, pois lukien tiukasti kiintiöidyt Ylä-Lapin jokikohteet ja Etelä-Suomen koskikohteet
  • Metsähallituksen pyydysluvat
  • Metsähallituksen valtakunnallinen uralupa
  • Metsähallitus Metsätalous Oy:n luonnontuoteluvat

Ennen syksyn 2020 metsästyskautta sovellukseen tullaan lisäämään hirvenmetsästyksen vieraslupa sekä poronhoitoalueen karhulupa. Mahdollisuutta muiden metsästyslupien lisäämiseen selvitetään kevään aikana. Joulukuusilupa lisätään valikoimaan ensi jouluksi.

Sovelluksen lisäksi kalastus- ja uralupia voi entiseen tapaan ostaa Eräluvat-verkkokaupasta (myös luonnontuoteluvat), puhelinpalvelusta 020 69 2424 (arkisin klo 9–16, 0,00 €/min + pvm/mpm) ja paikallisista luvanmyyntipisteistä. Luvan ostaminen on siis jatkossakin mahdollista ilman älypuhelinta.

Lisätietoa

Tietohallintopäällikkö Jari Haarala, Metsähallitus Eräpalvelut (7.1. jälkeen)
puh. 0206 39 6239, jari.haarala(a)metsa.fi

Luonnontuotelupia koskien:
Maankäyttöpäällikkö Antti Maukonen, Metsähallitus Metsätalous Oy (30.12. jälkeen)
puh. 0206 39 5040, antti.maukonen(a)metsa.fi

Eräluvat-palvelunumero 020 69 2424 (arkisin klo 9–16)