Metsähallituksen Eräpalvelujen Eräkummi-hanke on vahvistanut eräkasvatuksen asemaa kouluissa ja tarjonnut tuhansille lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua luonnossa liikkumiseen ja siellä tarvittaviin taitoihin.

Hankkeen tavoitteena on ollut rohkaista lapsia ja nuoria liikkumaan luonnossa, opettaa heitä kunnioittamaan ja tuntemaan luontoa sekä tutustuttaa heidät esimerkiksi kestävän kalastuksen ja metsästyksen periaatteisiin. Lapset ja nuoret ovat päässeet tutustumaan ulkoilmaharrastuksiin kokeneen eränkävijän, eli eräkummin, johdolla.

Hanke on tavoittanut eri tapahtumien ja tempausten kautta yli 7800 lasta ja nuorta sekä noin 900 opettajaa. Yhteistyötä on tehty noin 20 sidosryhmän kanssa.

Pääkaupunkiseudun 7.-luokkalaisten erätaitokilpailussa toukokuussa 2017 Maunulan osakilpailun voiton vei Seesaw-joukkue.

 

Hankkeen aikana koulutettiin yhteensä 317 vapaaehtoista eräkummia ja eräkummineuvojaa. Alueellisen tilaston kärjessä ovat Uusimaa 78:lla ja Pohjois-Pohjanmaa 67 eräkummilla.

Eräkummi-hanke perustettiin vuosille 2016 ja 2017 kehittämään alun perin  vuotta aiemmin käynnistettyä toimintaa. Metsähallituksen Eräpalvelut jatkaa toiminnan koordinointia.

Lisätietoa
Eräsuunnittelija Madeleine Nyman
madeleine.nyman(a)metsa.fi, p. 040 573 1138