21.02.2019 Tanja Vallo

Keuruussa avattiin Etelä-Suomen ensimmäinen vapaan kelkkailun alue

Tonttumäen alueella on kelkkailijoiden käytössä noin 120 hehtaarin alue vapaaseen kelkkailuun.

14.02.2019 Tanja Vallo

Muutoksia karttaikkunoiden taustakarttoihin

Eräluvat.fi:n karttaupotteiden taustakartat on päivitetty. Osa kartoista näkyy toistaiseksi eri mittakaavassa kuin aiemmin. Erilaisesta näkymästä huolimatta kartat toimivat tavalliseen tapaan.

06.02.2019 Laura Ticklen

Kalastajien euroista suurin osa veneisiin - kalastonhoitomaksu myynnissä Venemessuilla

Kalastuskortin voi tänä vuonna ensimmäistä kertaa hankkia myös Helsingin Messukeskuksessa 8.–17.2.2019 järjestettäviltä Vene 19 Båt -messuilta. Kalastavia veneilijöitä palvelee Messukeskuksessa Metsähallituksen pop-up-myyntipiste, jossa kalastonhoitomaksun voi maksaa kätevästi messuilla käydessään.

28.01.2019 Tanja Vallo

Ylä-Lapin paikallisten kausilupa etenee valiokuntaan

Hallitus esittää, että paikalliset kalastajat saisivat jatkossa ostaa kausiluvan jokikohteille Ylä-Lapissa. Tällä hetkellä paikalliset ovat ostaneet vuorokausilupia. Ulkopaikkakuntalaiset voisivat jatkossa ostaa kohdekohtaisia vuorokausilupia, kuten tälläkin hetkellä.

28.01.2019 Ahti Putaala

Hirvenmetsästyksen aluelupien haku päättyy 31.1.2019 klo 16:00

Tammikuu on hirvenmetsästyksen aluelupien hakuaikaa valtion maille. Ehdit vielä Lupahakujärjestelmässä jättää aluelupahakemuksen ensi syksyä varten tai täydentää jo tallennettua hakemustasi!

25.01.2019 Tanja Vallo

Paikallisen oikeudet: Tosiasiallinen asuinpaikka määrittelee kotikunnan

Metsästäjät ja kalastajat ovat usein epävarmoja siitä, milloin heille kuuluvat paikalliset metsästys- ja kalastusoikeudet. Kotikuntalain mukaan kotikunta on henkilön tosiasiallinen asuinpaikka. Kirjojen siirtäminen eli ilmoitus maistraattiin ei siis välttämättä riitä.

15.01.2019 Aku Ahlholm

Riistapäivät: Riista-ala valmistautuu muutoksiin

Valtakunnalliset Riistapäivät alkoivat tänään Seinäjoella, ja nyt päivien teemana on muutos. Ilmaston muuttuessa Suomea lähestyvät uudet lajit, kuten sakaali ja pesukarhu. Moni kotoperäinen laji puolestaan vetäytyy. Myös metsästys on muutosten edessä.

09.01.2019 Tanja Vallo

Puhelinpalvelussa myyntikatko 10.1.

Erälupia ei voi hankkia puhelimitse klo 7-11 välisenä aikana. Verkkokauppa toimii normaalisti.

01.01.2019 Laura Ticklen

Kalastusvuosi 2019 on alkanut - nyt on aika maksaa kalastuskortti

Vuodenvaihde aloittaa myös uuden kalastusvuoden, sillä koko vuoden kalastonhoitomaksu eli kalastuskortti on voimassa kalenterivuoden ajan kerrallaan. Kalastuskortti vuodelle 2019 maksaa 45 euroa ja sen voi maksaa verkkokaupassa, puhelinpalvelussa tai luvanmyyntipisteissä.

28.12.2018 Aku Ahlholm

Kalastus muuttui luvanvaraiseksi osassa Saaristomerta

Kalastus ja metsästys muuttuvat Paraisten ja Kemiönsaaren merialueilla. Kuvan alue on lohkottu osaksi Saaristomeren kansallispuistoa. Jatkossa vapaa-ajankalastajat ja kaupalliset kalastajat tarvitsevat alueelle erillisen luvan.