01.11.2018 Ilkka Numminen

Nauti lukuhetkestä – kalastonhoitomaksun lehti Suomu on luettavissa verkossa vapaasti

Lue Saimaan järvilohen kuulumiset, nappaa talteen kootut ohjeet pyydysmerkeistä ja katso, miten kalastonhoitomaksuvaroilla tuetaan erilaisia kalastuksen hankkeita! Ensi vuoden Suomua rakennetaan jo kovaa vauhtia – varmista omasi maksamalla kalastonhoitomaksu kalenterivuodeksi.

31.10.2018 Laura Ticklen

Boahtte jagi guolástangoartta vuovdimassii ihttin

Jagi 2019 guolledikšunmávssut bohtet vuovdimassii ihttin skábmamánu 1. beaivve. Go máksá jahkelobi, de oažžu guolástangoartta Suomu-bláđi mielde. Guollendikšunmáksu lea bákkolaš buohkaide, geat leat 18-64-jáhkásaččat ja guolástit muđuid go oaggumiin, bilkemiin dehe seavttehis vuokkain, mas ii leat govddohat. Guolledikšunmávssuin čoggojun várit adnojuvvojit luonddu guollečáziid ja guollemáddodagaid dikšumii.

31.10.2018 Laura Ticklen

Ensi vuoden kalastuskortit myynnissä huomenna

Vuoden 2019 kalastonhoitomaksut tulevat myyntiin huomenna 1. marraskuuta. Kun maksaa vuosiluvan, saa kalastuskortin Suomu-lehden mukana. Kalastonhoitomaksu on pakollinen kaikille, jotka ovat 18-64-vuotiaita ja kalastavat muuten kuin onkimalla, pilkkimällä tai litkaamalla. Kalastonhoitomaksuista kertyvät varat käytetään luonnon hyväksi kalavesien ja kalakantojen hoitamiseen.

17.10.2018 Tanja Vallo

Häiriö verkkokaupassa ohi

Eräluvat-verkkokaupassa tiistaina16.10. havaittu ongelma saatiin korjattua illalla.

12.10.2018 Laura Ticklen

Metsästäjä, olethan antanut saalispalautteen?

Metsähallitus kerää lupa-alueillaan metsästäneiltä saalispalautetta. Esimerkiksi kanalintujen metsästyksen saalispalautteiden antaminen on nyt ajankohtaista.

11.10.2018 Aku Ahlholm

Karhunmetsästys päättyi itäisellä poronhoitoalueella

Itäisen poronhoitoalueen karhunmetsästyksen kiintiö on täyttynyt. Torstaina 11.10. läntisellä alueella oli vielä lupia jäljellä. Kiintiötä voi seurata Riista.fi-palvelun etusivulla.

10.10.2018 Laura Ticklen

Palosaaren kalenterissa vielä tilaa

Juhlapaikka hakusessa? Miten olisi yksi Metsähallituksen vanhimmista rakennuksista!

20.09.2018 Ilkka Numminen

Tänne saa vielä hyvin kanalintulupia - katso kohteita eri puolilta Suomea

Kesän ja alkusyksyn myyntipäivien jälkeenkin kanalintumetsälle pääsee monipuolisesti.

14.09.2018 Tanja Vallo

Äkkilähdöllä metsäpeurapaimeneksi Seitsemiseen

Metsähallitus etsi keväällä innokkaita metsäpeurapaimenia elämyslomalle Seitsemiseen huolehtimaan totutustarhassa asuvista metsäpeuroista. Paimenviikkojen arvontaan osallistui 263 henkilöä, joiden joukosta arvottiin 17 onnekasta. Peruutuksesta johtuen arvomme pikavauhdilla vielä yhden metsäpeurapaimenviikon!

13.09.2018 Tanja Vallo

Metsäpeurojen totutustarha otettiin käyttöön Karstulassa

Karstulan Aittosuon tuntumaan loppukesästä valmistunut totutustarha on saanut asukkaikseen kuusi metsäpeuraa. Metsäpeurat vapautetaan luontoon lyhyen totutustarhausjakson jälkeen. Tavoitteena on vahvistaa tarhan lähialueella elävää metsäpeurakantaa.