27.07.2018 Ilkka Numminen

Kirjolohen istutuksiin tauko osaan Itä-Suomen vapakohteista

Änäkäiseen, Peurajärveen, Ruunaalle ja Mikkelin Valkeaan ei istuteta kirjolohia toistaiseksi liian lämpimän veden vuoksi.

20.07.2018 Laura Ticklen

Kolme sanaa viikonlopuksi: rapulupa, rapulajit ja rapurutto

Ravustuskausi alkaa huomenna 21.7. kello 12. Ravustukseen on hankittava lupa, ravustajan tulee erottaa rapulajit toisistaan ja ennen kaikkea rapuvesillä liikkujien tulee ymmärtää omalla huolellisuudellaan ehkäistä tuhoisan rapuruton leviäminen.

20.07.2018 Ilkka Numminen

Metsäpalojen riski on edelleen suuri - nyt ei ole avotulien aika

Ilmatieteen laitoksen metsäpaloindeksi on koholla koko maassa, vaikka osassa Suomea on tullut sateita.

19.07.2018 Laura Ticklen

Kosket käyvät kuumina, kalastajien maltettava mielensä

Parhaillaan ympäri Suomen on aiheellisesti herännyt huoli kalavesien korkeista lämpötiloista. Valtion vesien kalastuslupia ei voida yksipuolisesti peruuttaa, mutta Metsähallitus toivoo kalastajilta vastuullisuutta ja harkintaa.

13.07.2018 Tanja Vallo

Eräluvat entistä sujuvammin: MobilePay-maksumahdollisuus verkkokaupassa

Eräluvat-verkkokaupassa voi nettipankin ja luottokorttien lisäksi maksaa MobilePay-sovelluksella. MobilePaylla maksettaessa verkkokaupassa ei tarvitse erikseen syöttää korttitietoja tai käyttää nettipankkitunnuksia. Katso ohjeet sovelluksen käyttämiseen!

12.07.2018 Tanja Vallo

Kalastusluvan voi hankkia myös mobiililupana

Vapalupaa Metsähallituksen kalastuskohteille ei aina tarvitse muistaa hankkia etukäteen. Jos kalastusinto iskee yllättäen tai vastaan tulee hyvä kalapaikka, mobiililupa on hyvä vaihtoehto. Mobiililupa ostetaan soittamalla automaattinumeroon, minkä jälkeen luvan saa tekstiviestinä kännykkään.

27.06.2018 Laura Ticklen

Ravustusluvat myyntiin heinäkuun alussa

Lupamyynti Metsähallituksen ravustuskohteille alkaa maanantaina 2.7.2018. Ravustusluvan voi hankkia Eräluvat-puhelinpalvelusta 020 69 2424.

26.06.2018 Tanja Vallo

Suomussalmella saaliiksi saattaa saada mikrosirulla merkityn taimenen

Hossan Öllöriin ja Pitkä-Hoiluaan sekä Yli-Vuokin Kevättijärveen istutettiin viime kesänä 870 taimenta, jotka on merkitty mikrosirulla. Sirujen avulla tutkitaan istutuskalojen selviytymistä luonnonolosuhteissa. Alueella kalastava saa halutessaan mukaansa lukulaitteen, jolla saaliiksi saadun taimenen mikrosirun tiedot voi lukea.

26.06.2018 Tanja Vallo

Tuomo Kilpi voitti iPadin #erähistoria-kuvakisassa

Kuvakilpailuun voi osallistua julkaisemalla somessa kuvan erähistoriakohteelta ja merkitsemällä sen #eräluvat ja #erähistoria. Kevään kisan voittaja on nyt valittu ja kesän kuvakilpailu avattu!

15.06.2018 Aku Ahlholm

Perämeren timantti yritetään pelastaa: Ulkomerelle istutettiin 280 000 poikasta

Metsähallituksen kala-ammattilaiset onnistuivat istuttamaan äärimmäisen uhanalaista meriharjusta ulkomerelle Merivartioston avulla. Perämeren timantiksi kutsutun arvokalan poikaset uivat nyt Ulko- ja Maakrunnin vesillä. Meriharjuksen perimä on otettu turvaan Luonnonvarakeskuksen Keminmaan laitokselle.