25.09.2019 Tanja Vallo

Kylmäluoman retkeilyalueen nelikymppisiä juhlitaan tulevana viikonloppuna

Kalastuskohteenakin tunnettu Kylmäluoman retkeilyalue täyttää 40 vuotta. Syntymäpäiviä juhlitaan lauantaina 28. syyskuuta. Juhlapäivänä järjestetään retkeilykeskuksen pihapiirissä ja lähiluonnossa monipuolista ohjelmaa.

24.09.2019 Aku Ahlholm

Karhujahti päättyi itäisellä poronhoitoalueella

Maanantaina Sodankylässä ammuttu uroskarhu jäi tämän syksyn viimeiseksi itäisellä poronhoitoalueella. 70 karhun kiintiö on nyt täynnä ja metsästys on päättynyt. Läntisellä poronhoitoalueella oli vielä tiistaina 24.9. jäljellä neljän karhun kiintiö.

20.09.2019 Tanja Vallo

Puhelimitse ostetuista pienriistaluvista voi jättää saalispalautetta aikaisintaan viikolla 40

Asiakkaat, jotka ovat ostaneet Metsähallituksen pienriistaluvan Eräluvat-puhelinpalvelun kautta, eivät ole toistaiseksi voineet jättää saalispalautetta. Vikaa korjataan parhaillaan.

19.09.2019 Laura Ticklen

MMM avasi lisärahoitushaun kalatalouden edistämishankkeille

Tämän vuoden haussa tuetaan erityisesti luontaisen kala- ja rapukantojen monimuotoisuuden turvaamista, kalastusharrastuksen edistämistä sekä kalastuksen valvontaa. Avustusten tarkemmat hakuohjeet ja hakulomakkeet löytyvät maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilta.

18.09.2019 Tanja Vallo

Karttanäkymissä tilapäinen häiriö

**Päivitys 18.9.2019 klo 11.55: Virhe korjattu.** Retkikartta.fi:ssa ja sen myötä myös Eräluvat.fi:n karttanäkymissä on tilapäinen häiriö. Ongelmaa korjataan parhaillaan.

12.09.2019 Tanja Vallo

Saalispalautetta voi nyt antaa entistä joustavammin

Metsähallitus on uudistanut pienriistalupien saalispalautejärjestelmän. Palautetta voi alkaa antaa heti ensimmäisenä metsästyspäivänä ja täydentää koko lupa-ajan.

11.09.2019 Tanja Vallo

Metsäpeuroja alettiin vapauttaa luontoon

Ensimmäiset metsäpeurat vapautettiin totutustarhasta Lauhanvuoren kansallispuistoon tiistaina. Tavoitteena on palauttaa metsäpeura entisille asuinsijoilleen läntiseen Suomeen.

11.09.2019 Tanja Vallo

Varmista porotyöt ennen metsästysreissua

Mikäli olet suuntaamassa riekonpyyntiin pohjoisen lupa-alueille, muistathan selvittää poronhoitotyöt ennen metsästystä. Osalla alueista yhteydenottoa poronomistajiin edellytetään lupaehdoissa.

06.09.2019 Tanja Vallo

Kanalintulupien toimitus voi viivästyä Postin lakon vuoksi

Metsähallitukselta puhelimitse ostetut kanalintuluvat on postitettu asiakkaille ostotapahtuman jälkeen. Postin lakosta johtuen kirjeiden toimitus voi kuitenkin viivästyä. Mikäli lupa ei ole saapunut ja lupa-aika lähestyy, kopion laskusta ja tilausvahvistuksesta voi saada myös sähköpostiin.

05.09.2019 Tanja Vallo

Tarkista oman lupa-alueesi metsästysajat ennen pyyntikautta

Metsäkanalintujen metsästysajat vaihtelevat kunnittain ja maakunnittain. Osa Metsähallituksen lupa-alueista sijaitsee useamman kunnan alueella, jolloin metsästäjältä vaaditaan erityistä tarkkuutta.