04.04.2019 Tanja Vallo

Kelkkailun tehovalvonta paljasti luvattomuuksia ja yhden rattijuopon

Metsähallituksen erävalvonta ja poliisi ottivat kuunvaihteessa kelkkailu-urien ulkopuoliset alueet tehovalvontaan Lapissa. Urien ulkopuolelta löytyi 60 kelkkailijaa, joista osa oli liikkeellä ilman lupaa ja yksi juovuksissa.

03.04.2019 Tanja Vallo

Ruunaan retkeilyalueen kävijätutkimus: Ruunaa on tehnyt ihmisiin suuren vaikutuksen ja sinne tullaan uudestaan

Ruunaan retkeilyalueella vuonna 2017 tehty kävijätutkimus on julkaistu. Vuosittain Ruunaalle tehdään noin 80 000 käyntiä, joista pääosa kesäkaudella. Ruunaalle tullaan useimmiten katsomaan koskimaisemaa retkeilyreittejä kävellen, kalastamaan, melomaan ja osallistumaan elämyksellisiin koskenlaskuihin.

29.03.2019 Salla Niemetmaa

Kanalintukausiluvat haettavissa huhtikuussa

Metsähallituksen kanalintukausiluvat pienriistan lupa-alueille ovat haettavissa huhtikuun 1. päivästä alkaen. Hakuaika päättyy maanantaina 30.4.2019 kello 16.00.

27.03.2019 Laura Ticklen

Suomu-lehti ilmestyy pian – olethan jo maksanut kalastonhoitomaksun?

Valtakunnallinen kalastuslehti Suomu ilmestyy nyt kolmatta kertaa. Lukijoiden toiveesta ilmestymistä on aikaistettu ja kalastuskorttia pienennetty.

25.03.2019 Tanja Vallo

Eräluvat.fi-sivuston ilme on uudistunut

Eräluvat.fi-sivuston uudistettu ulkoasu on otettu käyttöön. Muutos on pääasiassa visuaalinen, mutta samalla on toteutettu myös pieniä parannuksia toiminnallisuuksiin.

18.03.2019 Tanja Vallo

Kainuun metsäpeuroja Lauhanvuoren totutustarhaan

Lauhanvuoren totutustarha sai lisää villejä metsäpeuravahvistuksia maaliskuun alussa, kun sinne kuljetettiin poronhoitoalueelta pyydystetty vaadin vasoineen. Kainuulaiset metsäpeurat auttavat monipuolistamaan Lauhanvuoren tulevan metsäpeurakannan perimää.

14.03.2019 Tanja Vallo

Eräluvat.fi:n ulkoasua päivitetään - häiriöt mahdollisia

Sivuston ilme päivitetään torstain 14.3. aikana. Päivityksen aikana sivustolla saattaa esiintyä häiriöitä.

13.03.2019 Aku Ahlholm

Láhkanuppástus: Báikkálaččat ožžot áigodatlobi Davvi-Sámi jogaide

​​​​​​​Riikkabeaivvit lea dohkkehan guolástanláhkii nuppástusaid. Gieldalaččat sáhttet boahttevuođas oastit iešgoasttádusa sturrosaš áigodatlobi jogaide Eanodagas, Anáris ja Ohcejogas. Vuoggabivddu áigodatlohpi skáhppojuvvo Meahciráđđehusas, ja lohpi guoská ruovttugieldda stáhta čáziid, mat leat luosa ja dápmoha goargŋunguovlluid.

13.03.2019 Aku Ahlholm

Lakimuutos: Paikalliset saavat kausiluvan Ylä-Lapin jokikohteille

​​​​​​​Eduskunta on hyväksynyt kalastuslakiin muutoksia. Kuntalaiset voivat jatkossa ostaa omakustanteisen kausiluvan jokikohteille Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella. Viehekalastuksen kausilupa hankitaan Metsähallitukselta, ja lupa koskee kotikunnan valtion vesiä, jotka ovat lohen ja taimenen nousualueita.

12.03.2019 Tanja Vallo

Uudet villit metsäpeurahirvaat Seitsemiseen ja Lauhanvuoreen

Metsäpeurojen totutustarhat Seitsemisessä ja Lauhanvuoren knsallispuistossa saivat viime viikolla uusia asukkaita. Tarhoihin tuotiin villit metsäpeuraurokset eli -hirvaat Lappajärveltä Suomenselän metsäpeurakannasta. Näin taataan totutustarhoissa syntyville ja myöhemmin luontoon vapautettaville vasoille mahdollisimman monimuotoinen perimä.