03.01.2020 Aku Ahlholm

Etelän koskikohteiden myynti alkaa 8. tammikuuta

Perhokalastajien suosimien Langinkosken, Viannankosken, Karvionkosken, Keihärinkosken, Kolima-Keiteleen koskireitin ja Kotalan koskien lupamyynti alkaa pian loppiaisen jälkeen.

03.01.2020 Aku Ahlholm

Mies yritti lyödä erätarkastajaa puukolla – sai tuomion

Käräjäoikeus tuomitsi kainuulaismiehen ehdolliseen vankeuteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja ampuma-aserikkomuksesta. Mies oli lyönyt nyrkillä Metsähallituksen erätarkastajaa ja yrittänyt osua tätä myös puukolla.

31.12.2019 Aku Ahlholm

Näin hankit kalastusluvan jatkossa!

Vuoden 2020 alusta lupia ei voi enää hankkia kännykällä automaattinumeroista. Lupia saa yhä Eräluvat-verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424 (arkisin 9–16) sekä useista liikkeistä ja luontokeskuksista. Pian myös Eräluvat-mobiilisovelluksesta.

20.12.2019 Tanja Vallo

Eräluvat-mobiilisovellus julkaistaan alkuvuodesta

Metsähallituksen lupia voi jatkossa hankkia entistä helpommin, kun Eräluvat-mobiilisovellus julkaistaan. Sovelluksesta voi alkuvaiheessa hankkia Metsähallituksen kalastuslupia, valtakunnallisen uraluvan moottorikelkkailuun sekä Metsähallitus Metsätalous Oy:n luonnontuotelupia. Lisäksi sovelluksessa voi maksaa valtion kalastonhoitomaksun.

20.12.2019 Tanja Vallo

Hirvenmetsästyksen alueluvat haetaan tammikuussa

Metsähallituksen aluelupien hakeminen tapahtuu tammikuussa 2020 samaan tapaan kuin ennenkin. Hakemus tulee jättää 31.1.2020 mennessä sähköisesti tai hakulomakkeella. Pienet muutokset kannattaa kuitenkin huomioida.

19.12.2019 Kirsi Suojoki

Poliisin ja erätarkastajan yhteinen partio ehkäisee susien laitonta tappamista Itä-Suomessa

Joulukuusta alkaen poliisi ja erätarkastaja valvovat yhdessä Itä-Suomessa tapahtuvia luonnonvararikoksia. Itä-Suomen poliisilaitoksen ja Metsähallituksen yhteinen partio keskittyy erityisesti susien laittoman tappamisen vähentämiseen ja auttaa paikallisia selvittämään susien aiheuttamia ongelmia.

18.12.2019 Kirsi Suojoki

Meahciráđđehus luohpá klassihkalaš fierbmemearkkain

Árbevirolaš plastihkas dahkkon bivddusmearkkat jávket stáhta čáziin jahkemolsašumi maŋŋá. Jahkelogiid áigge guollebivdit leat gidden bivdosiidda smávva plastihkas dahkkon mearkka čujuhit bearráigeahččái, ahte lohpi lea máksojuvvon. plastihkas dahkkon mearkkaid jávkadeapmi lea oassi Meahciráđđehusa birasmihttomearis heaitit gulul plastihka geavaheamis.

18.12.2019 Kirsi Suojoki

Metsähallitus luopuu klassisista verkonmerkeistä

Perinteiset muoviset pyydysmerkit häviävät valtion vesiltä vuodenvaihteen jälkeen. Vuosikymmenten ajan kalastajat ovat kiinnittäneet pyydyksiin pienen muovisen lätkän osoittamaan valvojalle, että lupa on maksettu. Muovimerkkien poistaminen on osa Metsähallituksen ympäristötavoitetta luopua muovin käytöstä vähitellen kokonaan.

16.12.2019 Tanja Vallo

Musta Mäntyjärvi siirtyy paikalliselle kalastusmatkailuyrittäjälle

Metsähallitus vuokraa Lieksan lähellä sijaitsevan Mustan Mäntyjärven paikalliselle yrittäjälle vuodesta 2020 alkaen. Tavoitteena on kehittää alueen kalastusmatkailua. Vetonaulaksi suunnitellaan suurhaukia.

14.12.2019 Tanja Vallo

Teeren ja metson tammijahdin lisäkiintiöt myyntiin maanantaina 16.12.

Urosteeren ja -metson metsästys on pitkästä aikaa mahdollista rajatulla alueella vielä 20.-31.1.2020. Tammikuun lopulle alustavasti varatut lupakiintiöt myytiin useilla lupa-alueilla loppuun jo syksyn aikana. Monille alueille voidaan kuitenkin siirtää lisää lupia syksyllä käyttämättä jääneestä kiintiöstä.