16.05.2019 Aku Ahlholm

Ylä-Lapin kalastuslupien myynti alkaa

Kalastajien kuumeisesti odottama lupamyynti Utsjoelle, Inariin ja Enontekiölle alkaa ensi viikolla. Kuntalaiset voivat tuolloin lunastaa keskiviikkona 22.5. kello 9 alkaen luontokeskuksista 40 euron kausiluvan, jolla saa viehekalastaa oman kunnan alueella jokikohteissa. Maa- ja metsätalousministeriö vahvisti hinnan keskiviikkona. Ulkopaikkakuntalaiset voivat alkaa hankkia tiistaina 21.5. kello 9 kohdekohtaisia vuorokausilupia Eräluvat-verkkokaupasta tai palvelunumerosta 020 69 2424.

16.05.2019 Aku Ahlholm

Davvi-Sámi guolástanlobiid vuovdin álgá

Guolásteaddjiid garrasit vuordán lohpevuovdin Ohcejohkii, Anárii ja Eanodahkii álgá boahtte vahkus. - Kueʹllšiiʹllʼji jiânnai vueʹrddem lååʹppkaaupšummuš Uccjoʹǩǩe, Aanra da Jeänõʹǩǩe älgg puõʹtti neäʹttlest. - Kuálásteijei vyerdim nohá, ko lopevyebdim Ucjuuhân, Anarân já Iänudâhân álgá puáttee ohhoost.

15.05.2019 Salla Niemetmaa

Kieppi on ilmestynyt!

Metsähallituksen lehti metsästäjille on kolahtanut postilaatikoihin. Kieppi-lehden saavat ilmaiseksi kotiinsa postitettuna kaikki, jotka viime vuonna hankkivat metsästysluvan Metsähallitukselta.

14.05.2019 Tanja Vallo

Ylä-Lapin kalastuslupien myyntipäivät varmistuvat pian

Kuntalaisten jokilupien ja ulkopaikkakuntalaisten vuorokausilupien myynti alkaa erittäin todennäköisesti ensi viikolla. Myyntipäivät ilmoitetaan vielä tämän viikon aikana.

10.05.2019 Laura Ticklen

Uhanalaisille ja taantuneille kalalajeille suojeluarvot

Maa- ja metsätalousministeriö on antanut asetuksen liittyen kalastuslain muutokseen, jonka mukaan uhanalaisiin lajeihin kohdistuvien kalastusrikosten ja -rikkomusten yhteydessä tuomitaan valtiolle menetettäväksi kalalle määritetty arvo. Näidenkin lajien kalastus on kuitenkin edelleen sallittua kalastusrajoitusten puitteissa.

10.05.2019 Tanja Vallo

Kalastusrajoituksia laajennetaan Puruvedellä saimaannorpan suojelemiseksi

Puruvedelle syntyi ensimmäinen kuutti keväällä 2018. Nyt alueelle syntyi kaksi kuuttia, joista toinen kalastusrajoitusalueen ulkopuolelle.

02.05.2019 Aku Ahlholm

Ylä-Lapin kalastusluvat myyntiin toukokuun loppupuolella

Eduskunta hyväksyi maaliskuussa kalastuslakiin muutoksia, jotka vaikuttavat kalastuslupiin jokikohteilla Ylä-Lapissa. Lupien myynti on valmis alkamaan toukokuun loppupuolella, kun uusi kiintiöpäätös on voimassa.

18.04.2019 Tanja Vallo

Metsästyksen kiintiöpäätökset julkaistu

Metsähallitus on vahvistanut aluekohtaiset kiintiöt valtion maa- ja vesialueille koko Suomessa.

18.04.2019 Aku Ahlholm

Autiotuvissa voivat yöpyä hiihtäjät ja muut vaeltajat

Suomessa on 250 autiotupaa, joita käyttävät ahkerasti myös kalastajat ja metsästäjät. Yksittäiset henkilöt voivat myös yöpyä autiotuvassa tilapäisesti, jos he ovat liikkeellä hiihtäen, jalkaisin tai muuten omin voimin. Kaupalliset asiakasryhmät tai moottorein liikkuvat käyttävät sen sijaan telttoja ja varaustupia.

17.04.2019 Salla Niemetmaa

Kalastusluvan voi ostaa automaatista vielä kahdessa paikassa

Kalastuslupa-automaatit ovat käytössä vielä Hossassa ja Kuhmon Syväjärvellä. Manamansalon ja Kylmäluoman lupa-automaatit poistuivat käytöstä viime kesänä.