17.08.2018 Aku Ahlholm

Ennätysmäistä karhunmetsästystä valvotaan yhteispartioiden avulla

Pohjois-Karjalassa alkava ennätysmäinen suurpetojen metsästys saa myös erävalvojat liikkeelle maanantaina. Metsähallituksen erävalvonnan, poliisin ja Rajavartiolaitoksen partiot tarkastavat metsästäjiä, joita saapuu viikonlopun aikana Pohjois-Karjalaan eri puolilta Suomea.

16.08.2018 Tanja Vallo

Tarkempaa karttatietoa metsästäjille: Poronhoitoalueen karhunmetsästysalue julkaistu Retkikartta.fi-palvelussa

Poronhoitoalueen karhunmetsästyksen lupa-aluetta on nyt mahdollista tarkastella Retkikartta.fi-karttapalvelussa omana karttatasonaan. Metsästäjät voivat myös tulostaa kartan haluamallaan rajauksella.

16.08.2018 Aku Ahlholm

Helikopteri tuo lohikaloille 600 tonnia kiveä ja soraa

Uhanalaiselle järvilohelle ja järvitaimenelle rakennetaan syksyllä Lieksanjokeen neljä uutta kutu- ja pienpoikasaluetta. Lieksanjoen vaelluskalojen kärkihankkeen kunnostustyö pyrkii pelastamaan erittäin uhanalaiset kalat Ruunaan retkeilyalueella.

14.08.2018 Tanja Vallo

Kanalintulupien myynti tauolla 16.-26.8.

Tauon aikana päivitetään lupakiintiöt juuri valmistuneiden riistalaskentojen tulosten perusteella. Myynti jatkuu 27.8. alueittain porrastettuna.

13.08.2018 Ilkka Numminen

Kirjolohien istutukset jatkuvat Itä-Suomen vapakohteilla

Vedet ovat viilentyneet lämpötiloihin, joissa kalojen kuljettaminen ja käsittely on kalojen kannalta jälleen turvallista. Kirjolohia istutetaan jälleen Änäkäisellä, Peurajärvellä, Ruunaalla ja Mikkelin Valkealla

10.08.2018 Ilkka Numminen

Muista maksaa verkkokaupassa varatut kanalintuluvat ajoissa – maksamattomat luvat palautuvat myyntiin

Erälupien verkkokaupassa varatut kanalintuluvat tulee maksaa 15. elokuuta mennessä. Puhelinmyynnistä tilatut luvat eivät peruunnu.

07.08.2018 Ilkka Numminen

Hynttyyt yhteen – tutustu Suomen suurimman osakaskunnan muodostamiseen verkkosivuilla

Vetovoimaa maaseudulle -hankkeen sivuilla voi perehtyä ja katsoa neuvoja vesialueiden osakaskuntien yhdistämiseen.

03.08.2018 Aku Ahlholm

Karhuluvat poronhoitoalueelle ja Pohjois-Karjalaan myynnissä

Karhunmetsästys lähenee, ja ensimmäiset karhuluvat valtion alueille ovat nyt myynnissä. Poronhoitoalueella saa metsästää tänä syksynä 95 karhua, ja Pohjois-Karjalassa peräti 137 karhua. Näiden lisäksi Perhonjokilaakson, Lestijärvi-Reisjärven sekä Sievin ja Ylivieskan luvat ovat myynnissä. Muiden alueiden luvat tulevat myyntiin lähiaikoina.

31.07.2018 Aku Ahlholm

Tankajoen ylittävä silta on pois käytöstä Sodankylässä

Eränkävijöiden usein käyttämä silta Tankajoella on remontissa lokakuun puoliväliin saakka. Sillan korjaus estää pääsyn autolla joillekin Lokka-Porttipahdan pienriista-alueen ja Pomo-Vuotson hirvenmetsästysalueen maille Porttipahdan altaan pohjoispuolelle. Tämä on myös kalastajien hyvä huomioida.

30.07.2018 Laura Ticklen

Ilmoita meille, jos havaitset suuren määrän kuolleita kaloja

Jos kalastellessasi huomaat jossain meidän vesissämme suuren määrän kuolleita kaloja, ota yhteyttä, niin huolehdimme syiden selvittämisestä ja kuolleiden kalojen hävittämisestä.