28.01.2019 Tanja Vallo

Ylä-Lapin paikallisten kausilupa etenee valiokuntaan

Hallitus esittää, että paikalliset kalastajat saisivat jatkossa ostaa kausiluvan jokikohteille Ylä-Lapissa. Tällä hetkellä paikalliset ovat ostaneet vuorokausilupia. Ulkopaikkakuntalaiset voisivat jatkossa ostaa kohdekohtaisia vuorokausilupia, kuten tälläkin hetkellä.

28.01.2019 Ahti Putaala

Hirvenmetsästyksen aluelupien haku päättyy 31.1.2019 klo 16:00

Tammikuu on hirvenmetsästyksen aluelupien hakuaikaa valtion maille. Ehdit vielä Lupahakujärjestelmässä jättää aluelupahakemuksen ensi syksyä varten tai täydentää jo tallennettua hakemustasi!

25.01.2019 Tanja Vallo

Paikallisen oikeudet: Tosiasiallinen asuinpaikka määrittelee kotikunnan

Metsästäjät ja kalastajat ovat usein epävarmoja siitä, milloin heille kuuluvat paikalliset metsästys- ja kalastusoikeudet. Kotikuntalain mukaan kotikunta on henkilön tosiasiallinen asuinpaikka. Kirjojen siirtäminen eli ilmoitus maistraattiin ei siis välttämättä riitä.

15.01.2019 Aku Ahlholm

Riistapäivät: Riista-ala valmistautuu muutoksiin

Valtakunnalliset Riistapäivät alkoivat tänään Seinäjoella, ja nyt päivien teemana on muutos. Ilmaston muuttuessa Suomea lähestyvät uudet lajit, kuten sakaali ja pesukarhu. Moni kotoperäinen laji puolestaan vetäytyy. Myös metsästys on muutosten edessä.

09.01.2019 Tanja Vallo

Puhelinpalvelussa myyntikatko 10.1.

Erälupia ei voi hankkia puhelimitse klo 7-11 välisenä aikana. Verkkokauppa toimii normaalisti.

01.01.2019 Laura Ticklen

Kalastusvuosi 2019 on alkanut - nyt on aika maksaa kalastuskortti

Vuodenvaihde aloittaa myös uuden kalastusvuoden, sillä koko vuoden kalastonhoitomaksu eli kalastuskortti on voimassa kalenterivuoden ajan kerrallaan. Kalastuskortti vuodelle 2019 maksaa 45 euroa ja sen voi maksaa verkkokaupassa, puhelinpalvelussa tai luvanmyyntipisteissä.

28.12.2018 Aku Ahlholm

Kalastus muuttui luvanvaraiseksi osassa Saaristomerta

Kalastus ja metsästys muuttuvat Paraisten ja Kemiönsaaren merialueilla. Kuvan alue on lohkottu osaksi Saaristomeren kansallispuistoa. Jatkossa vapaa-ajankalastajat ja kaupalliset kalastajat tarvitsevat alueelle erillisen luvan.

19.12.2018 Ahti Putaala

Hirvenmetsästyksen aluelupien haku alkaa 1. tammikuuta - Huomaathan uudet ja yhdistyneet alueet

Hirvenmetsästyksen aluelupia valtion maille haetaan tammikuun 2019 aikana. Mukana haettavissa alueissa on uusia tulokkaita, ja yhdistetyt alueet löytyvät nyt uudella nimellä.

14.12.2018 Tanja Vallo

Luvat etelän suosituille koskikohteille myyntiin 3. tammikuuta

Torstaina 3.1.2019 klo 9 avautuu Langinkosken, Viannankosken, Karvionkosken, Keihärinkosken ja Kolima-Keiteleen koskireitin lupamyynti. Nämä kalastuskohteet ovat etenkin perhokalastajien suosiossa.

13.12.2018 Laura Ticklen

Suomalaiset innostuivat hankkimaan kalastusmaksuja lahjaksi

Ekologisten joululahjojen trendi on siivittänyt ensi vuoden kalastuskorttien myynnin odottamattomaan vauhtiin. Kalastonhoitomaksuista kertyvillä varoilla pidetään huolta kotimaisten kalakantojen kestävyydestä.