19.09.2019 Laura Ticklen

MMM avasi lisärahoitushaun kalatalouden edistämishankkeille

Tämän vuoden haussa tuetaan erityisesti luontaisen kala- ja rapukantojen monimuotoisuuden turvaamista, kalastusharrastuksen edistämistä sekä kalastuksen valvontaa. Avustusten tarkemmat hakuohjeet ja hakulomakkeet löytyvät maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilta.

18.09.2019 Tanja Vallo

Karttanäkymissä tilapäinen häiriö

**Päivitys 18.9.2019 klo 11.55: Virhe korjattu.** Retkikartta.fi:ssa ja sen myötä myös Eräluvat.fi:n karttanäkymissä on tilapäinen häiriö. Ongelmaa korjataan parhaillaan.

12.09.2019 Tanja Vallo

Saalispalautetta voi nyt antaa entistä joustavammin

Metsähallitus on uudistanut pienriistalupien saalispalautejärjestelmän. Palautetta voi alkaa antaa heti ensimmäisenä metsästyspäivänä ja täydentää koko lupa-ajan.

11.09.2019 Tanja Vallo

Metsäpeuroja alettiin vapauttaa luontoon

Ensimmäiset metsäpeurat vapautettiin totutustarhasta Lauhanvuoren kansallispuistoon tiistaina. Tavoitteena on palauttaa metsäpeura entisille asuinsijoilleen läntiseen Suomeen.

11.09.2019 Tanja Vallo

Varmista porotyöt ennen metsästysreissua

Mikäli olet suuntaamassa riekonpyyntiin pohjoisen lupa-alueille, muistathan selvittää poronhoitotyöt ennen metsästystä. Osalla alueista yhteydenottoa poronomistajiin edellytetään lupaehdoissa.

06.09.2019 Tanja Vallo

Kanalintulupien toimitus voi viivästyä Postin lakon vuoksi

Metsähallitukselta puhelimitse ostetut kanalintuluvat on postitettu asiakkaille ostotapahtuman jälkeen. Postin lakosta johtuen kirjeiden toimitus voi kuitenkin viivästyä. Mikäli lupa ei ole saapunut ja lupa-aika lähestyy, kopion laskusta ja tilausvahvistuksesta voi saada myös sähköpostiin.

05.09.2019 Tanja Vallo

Tarkista oman lupa-alueesi metsästysajat ennen pyyntikautta

Metsäkanalintujen metsästysajat vaihtelevat kunnittain ja maakunnittain. Osa Metsähallituksen lupa-alueista sijaitsee useamman kunnan alueella, jolloin metsästäjältä vaaditaan erityistä tarkkuutta.

04.09.2019 Tanja Vallo

Matkapuhelimella hankittavat hirvenmetsästyksen vierasluvat toistaiseksi pois käytöstä

**Päivitys 4.9.2019 klo 14.55: Automaattinumerot toimivat jälleen. Vieraslupia voi nyt hankkia entiseen tapaan mobiililupana ja lupahakujärjestelmästä.** Vieraslupia ei voi tällä hetkellä hankkia soittamalla automaattinumeroon. Vikaa korjataan parhaillaan. Hirvenmetsästyksen vierasluvan voi edelleen hankkia lupahakujärjestelmän kautta, ja toistaiseksi vieraslupa on mahdollista ostaa myös soittamalla Erälupien palvelunumeroon 020 69 2424 (ark. klo 9-16, 0 € + pvm/mpm).

29.08.2019 Laura Ticklen

Metsäkanalintujen metsästysajat vahvistettu

Maa- ja metsätalousministeriö on antanut asetuksen metsäkanalintujen metsästysrajoituksista syyskuun 10. päivänä alkavalle metsästyskaudelle. Metsästysajat pitenevät suuressa osassa maata. Osassa maata on mahdollista kokeilla myös metson ja teeren talvimetsästystä.

29.08.2019 Aku Ahlholm

Ylä-Lapin kanalintuluvat myyntiin perjantaina

Perjantaina 30. elokuuta tulevat myyntiin viimeisetkin kanalinnunmetsästyksen vuorokausiluvat. Silloin kanalintuluvan voi ostaa Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella sijaitseville pienriista-alueille.