02.05.2019 Aku Ahlholm

Ylä-Lapin kalastusluvat myyntiin toukokuun loppupuolella

Eduskunta hyväksyi maaliskuussa kalastuslakiin muutoksia, jotka vaikuttavat kalastuslupiin jokikohteilla Ylä-Lapissa. Lupien myynti on valmis alkamaan toukokuun loppupuolella, kun uusi kiintiöpäätös on voimassa.

18.04.2019 Tanja Vallo

Metsästyksen kiintiöpäätökset julkaistu

Metsähallitus on vahvistanut aluekohtaiset kiintiöt valtion maa- ja vesialueille koko Suomessa.

18.04.2019 Aku Ahlholm

Autiotuvissa voivat yöpyä hiihtäjät ja muut vaeltajat

Suomessa on 250 autiotupaa, joita käyttävät ahkerasti myös kalastajat ja metsästäjät. Yksittäiset henkilöt voivat myös yöpyä autiotuvassa tilapäisesti, jos he ovat liikkeellä hiihtäen, jalkaisin tai muuten omin voimin. Kaupalliset asiakasryhmät tai moottorein liikkuvat käyttävät sen sijaan telttoja ja varaustupia.

17.04.2019 Salla Niemetmaa

Kalastusluvan voi ostaa automaatista vielä kahdessa paikassa

Kalastuslupa-automaatit ovat käytössä vielä Hossassa ja Kuhmon Syväjärvellä. Manamansalon ja Kylmäluoman lupa-automaatit poistuivat käytöstä viime kesänä.

11.04.2019 Salla Niemetmaa

Kohteeseen Äkäsjoki ja Kesänkijärvi 2510 voi tällä hetkellä ostaa lupia vain mobiilissa

Kalastuslupaa kohteeseen Äkäsjoki ja Kesänkijärvi 2510 ei toistaiseksi pysty ostamaan verkkokaupasta, puhelinpalvelusta eikä luvanmyyntipisteistä.

11.04.2019 Salla Niemetmaa

Tuikki on ilmestynyt!

Metsähallituksen lehti kalastajille on kolahtanut postilaatikoihin. Tuikki-lehden saavat ilmaiseksi kotiinsa postitettuna kaikki, jotka viime vuonna hankkivat kalastusluvan Metsähallitukselta.

08.04.2019 Tanja Vallo

Ruunaan kalastusjärjestelyihin muutoksia 2020 alkaen

Metsähallitus, Pohjois-Savon ELY-keskus ja Luonnonvarakeskus ovat neuvotelleet kalastusjärjestelyistä Ruunaan koskilla Lieksassa. ELY-keskuksen poikkeuslupapäätös tuo mukanaan muutoksia, jotka astuvat voimaan vuonna 2020. Syyskalastus voi kuitenkin edelleen jatkua.

05.04.2019 Tanja Vallo

Kalastuksen kiintiöt Ylä-Lapissa

Metsähallitus on vahvistanut aluekohtaiset kiintiöt Teno-, Näätämö-, Tuuloma-, Paats-, Tornion- ja Ounasjoen vesistöjen lohen ja taimenen nousualueilla.

05.04.2019 Aku Ahlholm

Erävalvonta: Kalastusrikkeet jatkuvassa kasvussa 2010-luvulla

Metsähallituksen erävalvonta tarkasti viime vuonna lähes 8 000 eränkävijää ja muuta luonnossa liikkujaa. Joka kymmenes oli liikkeellä ilman asiaankuuluvaa lupaa tai rikkoi muuten lakia. Eniten ongelmia oli kalastuksessa. Erävalvontaraportti julkaistiin perjantaina Metsähallituksen Erätoimittajapäivillä Hämeenlinnan Evolla.

05.04.2019 Aku Ahlholm

Selvitys: 2 miljoonaa päivää metsällä ja kalalla

Metsähallitus on selvittänyt ensimmäistä kertaa, kuinka monta päivää suomalaiset kalastavat ja metsästävät valtion alueilla: kaksi miljoonaa päivää vuodessa. Suomessa on maailmanlaajuisesti ainutlaatuiset mahdollisuudet harrastaa eränkäyntiä myös ilmaiseksi muun muassa pilkkimällä, joten harrastuksen laajuus on selvinnyt vasta laajoilla kyselyillä.