06.03.2019 Tanja Vallo

Susikannan muutokset huomioidaan metsäpeurojen vapautuksissa

Metsäpeurojen palautusistutus Seitsemisessä ja Lauhanvuoren kansallispuistossa on edennyt pisteeseen, jossa ensimmäisten eläinten vapauttamista totutustarhoista luontoon on ryhdytty suunnittelemaan. Susikannan painopisteen siirtyminen läntiseen Suomeen saattaa vaikuttaa Lauhanvuoren metsäpeurojen vapautuskäytäntöihin.

05.03.2019 Aku Ahlholm

Kalastusmaksuista kertyi 8,6 miljoonaa euroa

Kalastonhoitomaksuja lunastettiin viime vuonna yhteensä 241 289 kappaletta, joista vuosilupia oli 174 324 kappaletta. Maksuista kertyi yhteensä 8,6 miljoonaa euroa jaettavaksi kalatalouden edistämiseen.

03.03.2019 Tanja Vallo

Sievissä pilkillä puolensataa hiihtolomalaista - Tiistaina Pilkkivapapäivä saapuu Kuhmoon

Upeassa säässä Sievin Maasydänjärvellä sunnuntaina 3.3. järjestettyyn lasten ja nuorten Pilkkivapapäivään osallistui 53 nuorta kalastajaa vanhempineen. Tiistaina 5.3. vuorossa on Kuhmon Syväjärvi.

27.02.2019 Aku Ahlholm

Mikkelin Pilkkivapapäivään osallistui sata pientä kalastajaa

Toinen Pilkkivapapäivä Mikkelin Valkean kosteessa sai lapset ja nuoret liikkeelle: Tapahtuman osallistui 100 nuorta pilkkijää. Hiihtolomien Pilkkivapapäivät jatkuvat sunnuntaina Sievin Maasydänjärvellä ja ensi tiistaina Kuhmon Syväjärvellä.

25.02.2019 Aku Ahlholm

Hirvisaaliista ilmoitettava kolmen vuorokauden sisällä

Metsähallituksen alueluvalla metsästävien hirviseurueiden on jatkossa tehtävä ilmoitus jokaisesta kaadosta kolmen vuorokauden sisällä. Päätös koskee yli tuhatta hirviseuruetta, joissa on yhteensä yli 25 000 metsästäjää. Tarkennus alueluvan ehtoihin on annettu metsästäjien omasta toivomuksesta.

24.02.2019 Aku Ahlholm

Uusi hiihtolomatapahtuma kokosi perheet pilkille

​​​​​​​Ensimmäiseen hiihtoloman Pilkkivapapäivään osallistui Hämeenlinnan Evolla 40 alaikäistä kalastajaa vanhempineen. Tapahtuma jatkuu keskiviikkona 27.2. Mikkelissä, sunnuntaina 3.3. Sievin Maasydänjärvellä ja tiistaina 5.3. Kuhmossa. Tapahtuman järjestävät Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) ja Metsähallitus.

21.02.2019 Aku Ahlholm

Hiihtolomien kunniaksi järjestetään historian ensimmäinen Pilkkivapapäivä

Kaikki alaikäiset pääsevät nyt ilmaiseksi pilkille neljällä Metsähallituksen lohikalakohteella. Kaikkien aikojen ensimmäinen perhetapahtuma Pilkkivapapäivä järjestetään Hämeenlinnassa, Mikkelissä, Sievissä ja Kuhmossa. Tapahtuman järjestää Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK).

21.02.2019 Tanja Vallo

Keuruussa avattiin Etelä-Suomen ensimmäinen vapaan kelkkailun alue

Tonttumäen alueella on kelkkailijoiden käytössä noin 120 hehtaarin alue vapaaseen kelkkailuun.

14.02.2019 Tanja Vallo

Muutoksia karttaikkunoiden taustakarttoihin

Eräluvat.fi:n karttaupotteiden taustakartat on päivitetty. Osa kartoista näkyy toistaiseksi eri mittakaavassa kuin aiemmin. Erilaisesta näkymästä huolimatta kartat toimivat tavalliseen tapaan.

06.02.2019 Laura Ticklen

Kalastajien euroista suurin osa veneisiin - kalastonhoitomaksu myynnissä Venemessuilla

Kalastuskortin voi tänä vuonna ensimmäistä kertaa hankkia myös Helsingin Messukeskuksessa 8.–17.2.2019 järjestettäviltä Vene 19 Båt -messuilta. Kalastavia veneilijöitä palvelee Messukeskuksessa Metsähallituksen pop-up-myyntipiste, jossa kalastonhoitomaksun voi maksaa kätevästi messuilla käydessään.