06.11.2019 Tanja Vallo

Metsästysalueilla toteutettuihin metsänkäsittelyihin voi tutustua etukäteen

Metsähallituksen metsästysalueet sijaitsevat usein alueilla, jotka ovat monikäyttömetsää. Tämä tarkoittaa, että alueilla tehdään myös metsätaloustöitä. Avoin karttatieto antaa metsästäjälle mahdollisuuden tutustua alueen tilanteeseen etukäteen.

04.11.2019 Aku Ahlholm

Kalastonhoitomaksun 2020 voi nyt lunastaa vaikka isälle lahjaksi

Metsähallitus on aloittanut vuoden 2020 kalastonhoitomaksujen myynnin. Kalastonhoitomaksu on suosittu isänpäivälahja, sillä se oikeuttaa kalastamaan tuhansissa kalapaikoissa ympäri Suomen. Kalastonhoitomaksua lunastetaan vuosittain lähes yhdeksän miljoonan euron edestä.

21.10.2019 Tanja Vallo

Muistutusviestit metsästyksen saalispalautteesta otetaan käyttöön tällä viikolla

Metsästyksen saalispalautetta koskevia sähköpostiviestejä aletaan lähettää metsästysasiakkaille viikosta 43 alkaen. Viestit otetaan käyttöön sekä pienriistan kausilupien että vuorokausilupien osalta.

18.10.2019 Tanja Vallo

Oletko tilaamassa hirvenmetsästyksen vieraslupaa matkapuhelimella? Tarkistathan lupahakemuksen tunnisteen etukäteen

Hirvenmetsästyksen vierasluvan voi hankkia soittamalla automaattinumeroon. Tilaamiseen tarvitaan aluelupahakemuksen tunniste, joka on alueluvan hakijan tiedossa. Metsähallitus ei voi luovuttaa tunnistelukua muille kuin hakijalle.

18.10.2019 Tanja Vallo

Erävalvonta muistuttaa: Metsäkanalintujen metsästysaikojen kanssa tulee olla tarkkana

Vaikka metsästysajat ovat kaudella 2019 pitkät, on aikoja jouduttu paikoin myös rajoittamaan. Metsähallituksen erävalvonta muistuttaakin metsästäjiä olemaan tarkkana metsästysaikojen suhteen, sillä esimerkiksi osalla Metsähallituksen lupa-alueista saa metsästää enää ainoastaan pyytä.

09.10.2019 Tanja Vallo

Karhunmetsästys läntisellä poronhoitoalueella on päättynyt

Alueellinen 15 karhun kiintiö on tullut täyteen, ja karhunmetsästys päättyy näin ollen myös poronhoitoalueen länsiosassa.

09.10.2019 Aku Ahlholm

Hirvisaaliista on ilmoitettava jo kolmessa päivässä

Hirvenmetsästys laajenee koko maahan lauantaina 12.10. Metsähallitukselta alueluvan saaneiden seurueiden on ilmoitettava jokainen saaliinsa kolmen vuorokauden kuluessa Oma riista -palvelussa.

06.10.2019 Tanja Vallo

Myös puhelimitse ostetuista pienriistaluvista voi nyt jättää saalispalautetta

Asiakkaat, jotka ovat ostaneet Metsähallituksen pienriistaluvan Eräluvat-puhelinpalvelun kautta, eivät ole aiemmin voineet jättää saalispalautetta. Vika on nyt saatu korjattua.

27.09.2019 Aku Ahlholm

Asiakkaat päivittävät nyt itse Erälupien kanavia

Metsähallituksen Eräluvat antaa tänä syksynä ohjat asiakkaille itselleen. Vapaaehtoiset somemetsästäjät jakavat jatkossa tunnelmia Erälupien some-kanavilla ja Eräluvat-sivuilla.

27.09.2019 Tanja Vallo

Suomessa todettu villisiassa Aujeszkyn taudin vasta-aineita

Suomessa on todettu luonnonvaraisen villisian näytteessä Aujeszkyn taudin vasta-aineita. Tauti ei tartu ihmisiin, mutta voi sairastuttaa esimerkiksi koiran.