05.08.2013 Nelli Kihniä

Karhuluvat myyntiin elokuussa

Metsähallituksen luvat valtion maiden karhunmetsästykseen tulevat myyntiin elokuussa pian sen jälkeen, kun ministeriö on vahvistanut asetuksen. Viimeistään tiistaina 6.8. aletaan myydä karhulupaa poronhoitoalueelle. Keskiviikkona 7.8. lupia voi alkaa hankkia muille valtion alueille.

12.07.2013 Aku Ahlholm

Kalastuksen tehovalvonta paljasti puutteita

Viranomaiset jatkavat tehostettua kalastuksenvalvontaa Lapissa. Länsi-Lapissa valvojat ovat tavanneet useita luvattomia kalastajia ja laittomia mato-onkia virtavesissä.

12.07.2013 Ahti Putaala

Riistakameran käyttöön tarvitaan lupa

Metsähallitus voi myöntää paikoin lupia valtion maille riistakameroiden käyttöön eläinten tarkkailua tai omaisuuden valvontaa varten. Luvallisessa riista- tai valvontakamerassa tulee lukea kameran lupanumero sekä luvanhaltijan yhteystiedot (puhelinnumero).

28.06.2013 Aku Ahlholm

Ravustuslupien myynti alkaa

Metsähallitus alkaa myydä kesän ravustuslupia keskiviikkona 3.7. Lupia myydään palvelunumerossa 020 69 2424. Ravustuskausi alkaa 21.7. kello 12.

26.06.2013 Nelli Kihniä

Luonto herkimmillään – koirat kytkettyinä!

Lisääntymiskausi on kiivaimmillaan menossa luonnossa. Metsähallitus kiinnittää erävalvonnassaan huomiota koirien pitämiseen valtion alueilla.

24.06.2013 Aku Ahlholm

Kalastajat ja metsästäjät tuovat rahaa alueille

Metsähallituksen eräpalvelut on käynnistänyt hankkeen, jonka tarkoituksena on selvittää valtion alueiden lupametsästyksen ja -kalastuksen tuottamia aluetaloudellisia vaikutuksia. Hanke toteutetaan yhteistyössä Helsingin Yliopiston Ruralia-instituutin kanssa.

24.06.2013 Aku Ahlholm

Suomalaisten petopelko lisääntynyt selvästi

Suomalaiset pelkäävät selvästi enemmän sutta ja karhua kuin aikaisemmin. Metsähallituksen ja Suomen riistakeskuksen tilaaman kyselytutkimuksen mukaan 46 prosenttia suomalaisista pelkää karhua ja 47 prosenttia sutta.

12.06.2013 Hannaleena Aarnio

Vapaaehtoisia riistalaskijoita kaivataan

Metsähallitus vastaa merkittävästä osasta Lapissa tehtävistä riistakolmiolaskennoista. Riistakolmiolaskentojen hyvän tason ylläpitämiseksi Metsähallitus eräpalvelut Lappi etsii kiinnostuneita riistanlaskijoita heinä-/ elokuussa 2013 tehtävien riistakolmioiden laskentaan Länsi- ja Itä-Lapin alueilla

10.06.2013 Hannaleena Aarnio

Kalastuksen valvonta tiukkenee tänä kesänä

Kalastuslain uudistus 2012 muutti pyydysten merkintää ja alamittasäädöksiä. Tänä kesänä kalastajat eivät enää välttämättä selviä pelkällä huomautuksella, mikäli pyydykset on väärin merkitty. Metsähallitus on tehostanut erävalvontaa kausityövoimalla.