09.12.2019 Kirsi Suojoki

Metsähallitus suosittelee kalastonhoitomaksua ympäristöystävällisenä joululahjana

Kalastajan tulee maksaa kalastonhoitomaksu, mikäli on 18­­­­−­­­64-vuotias ja harjoittaa muunlaista kalastusta kuin onkimista, pilkkimistä tai silakan litkausta. Joulun lähestyessä Metsähallitus muistuttaa, että kalastonhoitomaksu ei tavaralahjan tapaan kuormita luontoa, vaan on sijoitus luonnon, ihmisen ja yhteiskunnan hyvinvointiin. Maksulla kerättyjä varoja käytetään mm. kalastusvesien ja kalakantojen hoitoon.

05.12.2019 Tanja Vallo

Ensimmäiset metsäpeurat vapautettiin Seitsemiseen

Seitsemisen kansallispuistoon vapautettiin viime viikolla seitsemän metsäpeuraa alueella sijaitsevasta totutustarhasta. Lisäksi Lauhanvuoren tarhalta syyskuussa vapautettu metsäpeuratokka sai täydennystä. Tavoitteena on palauttaa metsäpeura entisille asuinsijoilleen läntiseen Suomeen.

02.12.2019 Tanja Vallo

Voimalinjan rakennustyöt voivat haitata kelkkailua Kinnulan pohjoispuolella

Destia on aloittanut voimalinjan rakennustyöt Saarijärven ja Haapaveden välillä. Rakennustyöt aiheuttavat haittaa alueen kelkkareiteillä.

25.11.2019 Aku Ahlholm

Dronet ja GPS houkuttavat metsästäjiä laittomuuksiin

Metsähallituksen erävalvonta on havainnut, että uusia teknisiä apuvälineitä käytetään metsästyksessä laittomasti. Esimerkiksi drone-lennokkeja ja GPS-paikantimia on hyödynnetty lainvastaisesti.

19.11.2019 Tanja Vallo

Meahccejohtalusa dihtomearremearrádus

Meahciráđđehus lea dahkan mearrádusa meahccejohtalusa guovllulaš dihtomeriin áigodahkii 1.1.2020–31.12.2022.

19.11.2019 Tanja Vallo

Maastoliikenteen kiintiöpäätös

Metsähallitus on tehnyt päätöksen maastoliikenteen alueellisista kiintiöistä ajanjaksolle 1.1.2020–31.12.2022.

08.11.2019 Tanja Vallo

Postin lakko vaikuttaa myös erälupien toimituksiin

Postin 11. marraskuuta alkava lakko hidastaa kirjelähetyksiä merkittävästi. Tämä kannattaa huomioida, mikäli tilaa eräluvan palvelunumeron kautta ja pyytää toimitusta postitse.

08.11.2019 Aku Ahlholm

Kalastuksen kiintiö ylittyi kahdella joella Utsjoella

Kahden jokikohteen kalastusluvat ylittyivät Utsjoella inhimillisen erehdyksen vuoksi viime kesänä. Metsähallitus ilmoitti asiasta perjantaina Utsjoen kuntakohtaisessa neuvottelukunnassa.

08.11.2019 Aku Ahlholm

Guollebivddu dihtomearri manai badjel guovtti jogas Ohcejogas

Guovtti joga guolástanlobit manne badjel Ohcejogas meaddima dihtii mannan gease. Meahciráđđehus almmuhii áššis bearjadaga Ohcejoga gieldaguovdasaš ráđđádallangottis.

07.11.2019 Tanja Vallo

Vielä ehdit kanalintumetsälle – Muista kuitenkin vaihtelevat metsästysajat!

Vaikka luvat joillekin Metsähallituksen pienriista-alueille on myyty loppuun, on monille alueille saatavilla vielä mukava määrä lupia. Metsästysaikojen kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä metsäkanalintujen metsästysajat vaihtelevat lajeittain ja alueittain.