28.11.2014 Aku Ahlholm

Kalastajat kaipaavat enemmän suurkalakohteita

Suomi on tuhansien järvien maa, mutta kalastajien kaipaamia unelmakohteita ei juuri ole, paljastaa laaja kalastajakysely. Kalastajat haluaisivat pyytää esimerkiksi enemmän suurkuhaa, -haukea tai -ahventa. Metsähallitus lupaa vastata toiveeseen ja yrittää kehittää kotimaahan sellaisia kalavesiä, joita täältä vielä puuttuu.

24.11.2014 Aku Ahlholm

Suomen suurin retkeilysivusto Luontoon.fi uudistui

Kansallispuistojen ja retkikohteiden palveluista kertova Luontoon.fi-sivusto on uudistunut. Sivusto esittelee ajantasaiset tiedot yhteensä yli 300 retkikohteesta.

21.11.2014 Aku Ahlholm

Metsähallitus alkaa suunnitella metsäpeuran palautusistutusta

Metsähallituksessa on aloitettu metsäpeuran uuden palautusistutuksen suunnitteluhanke. Suomen metsäpeurakanta koostuu Kainuun ja Suomenselän esiintymistä. Jälkimmäinen on tulosta 1970-80 –lukujen taitteessa tehdystä palautusistutuksesta. Varsinkin Kainuun osakanta on taantunut viime vuosina voimakkaasti.

29.10.2014 Aku Ahlholm

Suomeen uusia luonnon- ja riistanhoidon mallitiloja

Kolmelle uudelle suomalaistilalle on myönnetty kansainvälinen, luonnon- ja riistanhoidon mallitilan, Wildlife Estates –tunnus. Esimerkillisesti hoidettujen tilojen yhteispinta-ala on laajentunut kokonai-suudessaan jo lähes miljoonaan hehtaariin Euroopassa. Suomessa tunnuksen saaneita tiloja on nyt kuusi.

29.10.2014 Aku Ahlholm

Raakun toukkia kokeiltu kiinnittää istutuskalojen kiduksiin

Tutkijat ovat kehittäneet uutta menetelmää jokihelmisimpukan pelastamiseksi. Kainuun Helmenkalastajat -hanke esittelee menetelmää Hyrynsalmella muun muassa kalankasvattajille tiistaina 4.11.

06.10.2014 Aku Ahlholm

Retkikartan mobiiliversio avattu

Metsähallituksen karttapalvelua Retkikartta.fi voi jatkossa käyttää myös mobiililaitteilla kuten erilaisilla tavallisimmilla älypuhelimilla ja tablet-laitteilla. Karttapalvelun mobiiliversioon löytää osoitteella m.retkikartta.fi. Mobiiliversio on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi kuten Retkikartta.fi:kin.

30.09.2014 Aku Ahlholm

Ammattikalastusluvat haetaan tänä syksynä

Metsähallituksen ammattikalastusluvat ovat tänä syksynä haettavana vuosiksi 2015-2019. Hakuaika päättyy 7.11.2014. Viralliset hakukuulutukset julkaistaan lehdissä maanantaina 6.10.2014.

24.09.2014 Aku Ahlholm

Nyt voit äänestää vuoden luontovapaaehtoista

Metsähallituksen luontopalvelut etsii vuoden 2014 luontovapaaehtoista. Tiedätkö henkilön tai porukan, joka on tehnyt ansiokkaasti vapaaehtoistyötä suomalaisen luonnon, lajiston, retkikohteen tai vaikkapa kulttuuriperinnön puolesta?

22.09.2014 Aku Ahlholm

Kalastajille etsitään unelmakohteita, vastaa kyselyyn!

Haluaisitko pyytää suuria kaloja? Metsähallitus ja Itä-Suomen yliopisto ovat aloittaneet ainutlaatuisen hankkeen, jonka tarkoitus on löytää uudenlaisia unelmakohteita.

10.09.2014 Aku Ahlholm

Metsähallitukselle selvisi, mistä naiset tykkäävät

Niinhän sitä ajatellaan, että naiset tykkäävät kynsilakoista ja hellittelystä. Varmasti pitävätkin, mutta kun tilasimme laajan tutkimuksen luonnossa liikkumisen hyvinvointivaikutuksista, yllätyimme aika lailla.