27.05.2014 Jari Haarala

Huoltokatkos verkkokaupassa 4. kesäkuuta

Eräluvat-verkkokauppa on hetkellisesti kiinni keskiviikkona 4. kesäkuuta kello 18 alkaen. Huoltokatkos kestää viitisen tuntia.

27.05.2014 Aku Ahlholm

Riekkolupa muuttuu kanalintuluvaksi neljällä alueella Inarissa

Metsähallitus on päättänyt kolmen vuoden kokeilusta, jona aikana neljälle Inarin lupametsästysalueelle voidaan jälleen myydä kanalintulupia pelkkien riekkolupien sijaan.

20.05.2014 Aku Ahlholm

Metsänvartijan polku avataan Palosaareen

Metsähallituksen riistanhoidon mallitilalle Palosaareen avataan perjantaina 23.5. Metsänvartijan polku, tervetuloa testaamaan! Kyseessä on täysin uudenlainen polku Metsähallituksen polkujen joukossa.

13.05.2014 Aku Ahlholm

Hirvisaaliista 85 prosenttia ammutaan koiran haukkuun Pohjois-Suomessa

Metsähallitus kysyi metsästäjiltä hirvikoirien käytöstä syksyn 2013 aikana kuntalaisen metsästysoikeuden alueella (ML 8 §). Tarkoituksena oli selvittää, kuinka paljon koiria käytetään ja miten. Lisäksi selvitettiin, liittyykö koirien käyttöön ongelmia. Kyselyyn tuli 832 vastausta, jotka on nyt analysoitu.

09.05.2014 Aku Ahlholm

Toni Murto on Suomen historian ensimmäisen nettierätarkastaja

Metsähallitus pestaa Suomen historian ensimmäisen nettierätarkastajan. Tehtävän tarkoitus on seurata ajoittain vilkastakin metsästykseen ja kalastukseen liittyvää keskustelua internetin keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa.

09.05.2014 Aku Ahlholm

Tutkimus: Metsästys- ja kalastuslupaan sijoitettu euro tuo seitsemän euroa alueelle

Kun metsästäjä ostaa metsästys- tai kalastusluvan valtion maille, raha hyödyttää seitsenkertaisesti aluetta, jossa hän metsästää tai kalastaa. Metsähallitus ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti julkaisivat erätoimittajapäivillä Viitasaarella ennakkotietoja historian ensimmäisestä kattavasta eränkäynnin aluetaloustutkimuksesta.

17.04.2014 Aku Ahlholm

Hirvien vasonta häiriintyy luvattomasta kelkkailusta

Hirvet ja porot elävät nyt vuoden herkintä aikaa, mikä näyttää unohtuvan luonnossa liikkujilta. Erävalvonnan havaintojen mukaan Länsi-Lapissa eläinten vasonta on paikoin häiriintynyt erityisesti luvattoman kelkkailun takia.

03.04.2014 Aku Ahlholm

Verkkokaupan käyttökatkokset ovat ohitse

Erälupien verkkokaupassa esiintyi käyttökatkoksia torstain (3.4.) jälkeen palvelinsiirtojen vuoksi. Nyt verkkokauppa toimii jälleen normaalisti.

01.04.2014 Kirsi Mansikka-aho

Pienriistan kausilupien haku alkoi

Pienriistan kausilupia Metsähallituksen kohteille voi nyt hakea. Haku päättyy 30. huhtikuuta kello 16.

31.03.2014 Aku Ahlholm

Hirvialueiden maksu onnistuu jälleen

Hirvenmetsästyksen aluelupien maksaminen onnistuu jälleen myös lupahakujärjestelmän kautta. Järjestelmässä ilmeni ongelmia viikonloppuna, mutta vika on saatu maanantaina aamupäivän aikana kuntoon.