28.01.2020 Kirsi Suojoki

Viime vuoden kalastonhoitomaksuista kertyi 8,9 miljoonaa euroa

Suomalaiset lunastivat kalastonhoitomaksuja vuonna 2019 edellisvuotta aktiivisemmin. Vuoden loppuun mennessä ostettiin yli 254 000 kalastonhoitomaksua, joista vuosilupia oli yli 180 000 kpl. Tuotolla ylläpidetään kalastusmahdollisuuksia ja huolehditaan vesiluonnosta.

27.01.2020 Tanja Vallo

Metson ja teeren tammijahtiin edelleen saatavilla lupia

Urosteeren ja -metson tammijahti on parhaillaan käynnissä. Osa luvista on myyty loppuun, mutta esimerkiksi itäiseen Lappiin ja Kainuuseen pääsee vielä talvijahtiin.

24.01.2020 Tanja Vallo

Eräluvat-mobiilisovelluksen julkaisu siirtyy noin kuukaudella

Eräluvat-sovellusta viimeistellään parhaillaan. Julkaisu tapahtuu näillä näkymin helmikuun lopulla tai maaliskuun alkupuolella.

03.01.2020 Aku Ahlholm

Etelän koskikohteiden myynti alkaa 8. tammikuuta

Perhokalastajien suosimien Langinkosken, Viannankosken, Karvionkosken, Keihärinkosken, Kolima-Keiteleen koskireitin ja Kotalan koskien lupamyynti alkaa pian loppiaisen jälkeen.

03.01.2020 Aku Ahlholm

Mies yritti lyödä erätarkastajaa puukolla – sai tuomion

Käräjäoikeus tuomitsi kainuulaismiehen ehdolliseen vankeuteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja ampuma-aserikkomuksesta. Mies oli lyönyt nyrkillä Metsähallituksen erätarkastajaa ja yrittänyt osua tätä myös puukolla.

31.12.2019 Aku Ahlholm

Näin hankit kalastusluvan jatkossa!

Vuoden 2020 alusta lupia ei voi enää hankkia kännykällä automaattinumeroista. Lupia saa yhä Eräluvat-verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424 (arkisin 9–16) sekä useista liikkeistä ja luontokeskuksista. Pian myös Eräluvat-mobiilisovelluksesta.

20.12.2019 Tanja Vallo

Eräluvat-mobiilisovellus julkaistaan alkuvuodesta

Metsähallituksen lupia voi jatkossa hankkia entistä helpommin, kun Eräluvat-mobiilisovellus julkaistaan. Sovelluksesta voi alkuvaiheessa hankkia Metsähallituksen kalastuslupia, valtakunnallisen uraluvan moottorikelkkailuun sekä Metsähallitus Metsätalous Oy:n luonnontuotelupia. Lisäksi sovelluksessa voi maksaa valtion kalastonhoitomaksun.

20.12.2019 Tanja Vallo

Hirvenmetsästyksen alueluvat haetaan tammikuussa

Metsähallituksen aluelupien hakeminen tapahtuu tammikuussa 2020 samaan tapaan kuin ennenkin. Hakemus tulee jättää 31.1.2020 mennessä sähköisesti tai hakulomakkeella. Pienet muutokset kannattaa kuitenkin huomioida.

19.12.2019 Kirsi Suojoki

Poliisin ja erätarkastajan yhteinen partio ehkäisee susien laitonta tappamista Itä-Suomessa

Joulukuusta alkaen poliisi ja erätarkastaja valvovat yhdessä Itä-Suomessa tapahtuvia luonnonvararikoksia. Itä-Suomen poliisilaitoksen ja Metsähallituksen yhteinen partio keskittyy erityisesti susien laittoman tappamisen vähentämiseen ja auttaa paikallisia selvittämään susien aiheuttamia ongelmia.

18.12.2019 Kirsi Suojoki

Meahciráđđehus luohpá klassihkalaš fierbmemearkkain

Árbevirolaš plastihkas dahkkon bivddusmearkkat jávket stáhta čáziin jahkemolsašumi maŋŋá. Jahkelogiid áigge guollebivdit leat gidden bivdosiidda smávva plastihkas dahkkon mearkka čujuhit bearráigeahččái, ahte lohpi lea máksojuvvon. plastihkas dahkkon mearkkaid jávkadeapmi lea oassi Meahciráđđehusa birasmihttomearis heaitit gulul plastihka geavaheamis.