09.06.2020 Salla Niemetmaa

Kanalinnustuksen vuorokausiluvat Pohjanmaan ja Kainuun alueille tulevat myyntiin keskiviikkona

Keskiviikkona 10. kesäkuuta metsästäjät pääsevät varaamaan kanalinnunmetsästyksen vuorokausilupia niille Metsähallituksen lupa-alueille, jotka sijaitsevat Pohjanmaalla ja Kainuussa. Tässä vaiheessa lupia voi varata ajalle 10. syyskuuta–10. lokakuuta. Jos metsästäjä aikoo varata luvat Eräluvat-verkkokaupassa, on hänen kirjauduttava ensin sisään verkkokauppaan.

08.06.2020 Tanja Vallo

Itä-Lapin kanalintuluvat myyntiin tiistaina

Sallassa, Savukoskella, Pelkosenniemellä, Sodankylässä ja Kemijärvellä sijaitsevien metsästysalueiden vuorokausiluvat tulevat myyntiin 9.6. Kesäkuussa metsästyslupia voi vasta varata, minkä vuoksi verkkokaupassa asioivien metsästäjien on kirjauduttava kauppaan.

05.06.2020 Aku Ahlholm

Kanalintuluvat Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomen alueille myyntiin maanantaina

Ensi syksyn linnustuslupia voi alkaa varata maanantaina 8.6. alkavalla viikolla. Heti maanantaina metsästäjät pääsevät hankkimaan lupia Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa sijaitseville Metsähallituksen lupa-alueille. Kesäkuussa metsästyslupia voi vasta varata, minkä vuoksi verkkokaupassa asioivien metsästäjien on kirjauduttava kauppaan.

03.06.2020 Kirsi Suojoki

Järvi-Suomeen jaettiin 1,16 miljoonaa euroa kalastonhoitomaksuvaroja

Pohjois-Savon ELY-keskus jakoi kevään 2020 aikana Järvi-Suomen alueen kalatalousviranomaisena Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Pohjois-Karjalassa yhteensä noin 1,16 miljoonaa euroa kalastonhoitomaksuvaroja avustuksina kalataloutta edistäviin hankkeisiin ja kalatalousaluetoimintaan.

02.06.2020 Aku Ahlholm

Kalastuslupia voi nyt hankkia sovelluksella

Metsähallitus on julkaissut Eräluvat-sovelluksen, jolla voi ostaa kalastuslupia ja maksaa valtion kalastonhoitomaksun. Eräluvat-sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-järjestelmiä käyttäviin puhelimiin ja tabletteihin. Metsähallitus myi viime vuonna eri ostokanavien kautta 165 000 erälupaa ja 180 000 koko vuoden kalastonhoitomaksua.

01.06.2020 Salla Niemetmaa

Kanalintulupien myynti alkaa – tarkista aluekohtaiset kiintiöt ja lue ohjeet luvan ostamiseksi

Metsähallitus alkaa myydä vuorokausilupia kanalintujen metsästykseen alueittain porrastetusti maanantaina 8.6.2020 klo 9.00. Silloin lupia myydään ajalle 10.9.–10.10.2020. Myytävien lupien määrät ovat nyt nähtävillä.

28.05.2020 Salla Niemetmaa

Pienriistalupien myynnissä on tänä kesänä poikkeuksia

Kanalinnustuksen vuorokausiluvat tulevat myyntiin 8.–12. kesäkuuta alueittain porrastettuina. Koronavirustilanteen vuoksi myynti toteutetaan poikkeuksellisella tavalla: luvat varataan kesäkuussa ja maksetaan vasta elokuussa. Eräluvat-verkkokaupassa voi varata lupia useammalle vuorokaudelle kuin aiemmin.

25.05.2020 Aku Ahlholm

Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta

Kaikkien alaikäisten ilmainen kalastuspäivä eli Vapapäivä järjestetään syksyllä, jos kokoontumiset ovat tuolloin turvallisia. Vapapäivän uusi aika on lauantai 5. syyskuuta. Vapapäivä kerää vuosittain yli tuhat lasta ja nuorta Metsähallituksen kalastuskohteille eri puolilla Suomea.

21.05.2020 Kirsi Suojoki

Kalastonhoitomaksu on nuorten hyvinvointia tukeva valmistujaislahja

Kalastonhoitomaksuilla rahoitetaan myös nuorten luontoharrastusta. Kalastusalan järjestöt ja muut toimijat järjestävät varoilla muun muassa lasten ja nuorten kalastustapahtumia ja -opastusta. Metsähallitus suosittelee ostamaan tänä keväänä ennätyksellisen suosion saaneen kalastonhoitomaksun lahjaksi ammattiin tai ylioppilaaksi valmistuvalle nuorelle. Lahja tukee sekä saajan luontoharrastusta että nuorten hyvinvointia laajemmin.

20.05.2020 Aku Ahlholm

Harjuksen kuturauhoitus jatkuu toukokuun loppuun

Tutkija kuvasi harjuksen kudun Lieksanjoen kunnostetussa rantasorassa. Kuvista näkyy, miksi kahluukielto on nyt elintärkeä. Myös harjuksen kuturauhoitus jatkuu toukokuun loppuun asti Pelkosenniemen eteläpuolella.