17.10.2018 Tanja Vallo

Häiriö verkkokaupassa ohi

Eräluvat-verkkokaupassa tiistaina16.10. havaittu ongelma saatiin korjattua illalla.

12.10.2018 Laura Ticklen

Metsästäjä, olethan antanut saalispalautteen?

Metsähallitus kerää lupa-alueillaan metsästäneiltä saalispalautetta. Esimerkiksi kanalintujen metsästyksen saalispalautteiden antaminen on nyt ajankohtaista.

11.10.2018 Aku Ahlholm

Karhunmetsästys päättyi itäisellä poronhoitoalueella

Itäisen poronhoitoalueen karhunmetsästyksen kiintiö on täyttynyt. Torstaina 11.10. läntisellä alueella oli vielä lupia jäljellä. Kiintiötä voi seurata Riista.fi-palvelun etusivulla.

10.10.2018 Laura Ticklen

Palosaaren kalenterissa vielä tilaa

Juhlapaikka hakusessa? Miten olisi yksi Metsähallituksen vanhimmista rakennuksista!

20.09.2018 Ilkka Numminen

Tänne saa vielä hyvin kanalintulupia - katso kohteita eri puolilta Suomea

Kesän ja alkusyksyn myyntipäivien jälkeenkin kanalintumetsälle pääsee monipuolisesti.

14.09.2018 Tanja Vallo

Äkkilähdöllä metsäpeurapaimeneksi Seitsemiseen

Metsähallitus etsi keväällä innokkaita metsäpeurapaimenia elämyslomalle Seitsemiseen huolehtimaan totutustarhassa asuvista metsäpeuroista. Paimenviikkojen arvontaan osallistui 263 henkilöä, joiden joukosta arvottiin 17 onnekasta. Peruutuksesta johtuen arvomme pikavauhdilla vielä yhden metsäpeurapaimenviikon!

13.09.2018 Tanja Vallo

Metsäpeurojen totutustarha otettiin käyttöön Karstulassa

Karstulan Aittosuon tuntumaan loppukesästä valmistunut totutustarha on saanut asukkaikseen kuusi metsäpeuraa. Metsäpeurat vapautetaan luontoon lyhyen totutustarhausjakson jälkeen. Tavoitteena on vahvistaa tarhan lähialueella elävää metsäpeurakantaa.

06.09.2018 Tanja Vallo

Koiran kanssa Lappiin, ilman Itä-Suomeen - Kanalintumetsästäjien profiilit kertovat toiveista valtion lupa-alueita kohtaan

Valtion mailla kanalintuluvalla metsästävät poikkeavat toisistaan paitsi metsästystavan myös suosituimpien kohdealueiden, saaliin ja lupa-aluetta koskevien toiveiden suhteen, selviää Metsähallituksen ja Luonnonvarakeskuksen tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimuksessa esitellään neljä metsästäjäprofiilia.

04.09.2018 Tanja Vallo

Kolima-Keitele-koskireittiä kunnostetaan - Sorastuksia kuudella koskella

Viitasaarella sijaitsevalla Kolima-Keitele-koskireitillä suoritetaan kunnostuksia, joiden tavoitteena on parantaa vaelluskalakantojen elinympäristöä.

31.08.2018 Ilkka Numminen

Tonneittain soraa taivaalta taimenille - Pohjois-Savon Konnuskoskella parannetaan kalojen kutupaikkoja

Helikopteri kiidättää soraa ja pienpoikaskiviä Konnuskosken Pirttikoskelle, jotta taimenilla olisi entisestä paremmat luontaisen lisääntymisen mahdollisuudet.