Blogi
Jukka Bisi
erätalousjohtaja

Eränkäynti on luonnonmukainen ja terve elämäntapa. Ravinnon hankkiminen - keräily ja erästys - suoraan villistä luonnosta on sekä kestävää että trendikästä. Eikä se mitään puuhastelua ole, noin 2 milj. suomalaista kalastaa ja metsästää. Sillä on merkittäviä taloudellisia, sosiaalisia ja ekologisia vaikutuksia.

Meillä on etuoikeus tarjota sinun käyttöösi Suomen himotuimmat jahtimaat ja kalavedet ja siinä ohessa upeita sieni- ja marja-apajia. Me haluamme tehdä sen hyvin ja kestävästi. Jokainen erästäjä haluaa myös paeta joskus sivilisaatioita ja piiloutua erämaahan. Valtion salot ovat sitä varten.

Hakkaamattomat, vanhat metsät ovat kieltämättä huvenneet, mutta kasvavia, tuottavia nuoria ja varttuneita metsiä riittää samota. Niitä hoidetaan pieteetillä. Ja itse asiassa sieltä riistaakin parhaiten löytyy. Vedetkin ovat muuttuneet: niitä on padottu ja rakennettu, ojitukset ovat tuoneet sinne humusta ja monet arvokalat ovat uhanalaisia. Mutta paljon on jäljellä, paljon on vaalittavaa ja yhä paljon kalastettavaa. Yritämme parhaamme mukaan parantaa kalavesiä, korjata jälkiä ja lisätä kalakantoja.

Metson jykevä lento, karhun tassun jälki, taimenen hyppy virrassa, metsän kuiskaus, puron solina… ja pulahdukset, pienet haaverit, sattumukset ja eksymiset: kaikki ovat elämyksiä ja tarinoiden eväitä …näitä tarjoamme.

Sinusta itse on kiinni, mitä saat reppuun, saaliina tai elämyksinä. Metsähallituksen eräpalvelut ja eräluvat ovat tässä. Lupaamme, että lupa on sijoitus.