Eräluvat-blogissa asiantuntijat pohtivat, kuinka metsästys, kalastus ja erävalvonta tulisi järjestää luonnon ja eränkävijöiden parhaaksi. Lisäksi uusia näkökulmia ja ajankohtaisia tunnelmia erältä tarjoilevat #erävieras-bloggarit.


06.11.2018 Henrik Korkeamäki

Isot kalat ja kestävä kalastus

Onko iso kala aina pientä parempi saalis? Mikä on isojen kalojen merkitys vesistöille? Tätä pohditaan Metsähallituksen Isoja elämyksiä Pohjolan kalavesiltä -hankkeessa.

01.11.2018 Ilkka Numminen

Yhdellä luvalla tuhansille kalapaikoille – vuoden 2019 kalastonhoitomaksut nyt myynnissä

Kalastonhoitomaksu on mainio sijoitus kalavesiin ja kalastukseen eikä muuten yhtään huonompi isänpäivä- tai joululahja. Osta kalastonhoitomaksusi valtuutetuista myyntipaikoista, joita ovat Metsähallituksen verkkokauppa, luvanmyyntipisteet, lupanumero 020 69 2424 ja kaikki Suomen R-kioskit.

19.09.2018 Ilkka Numminen

Käräyttikö vanha kansa kulmakarvansa syyskalassa?

Syksy on mainiota aikaa kalastaa, vaikka monella koskikohteella syysrauhoitus onkin jo alkanut. Voisi vaikka lähteä tuulastamaan.

17.09.2018 Mikko Rautiainen

Jahdista jaksamista

Metsäkanalintujen pyynti alkoi viikko sitten maanantaina. Metsissä on nyt vipinää. Lue Metsähallituksen erikoissuunnittelija Mikko Rautiaisen epävirallistakin epävirallisemmat vinkit, miten metsästäjä saa syksystä ja luonnosta tiristettyä terveyshyödyt kunnolla talteen!

23.08.2018 Ritva Aho

Hei, kuinka voin auttaa?

Kun soitat tai lähetät viestin Metsähallituksen Eräpalveluille, sinulle vastaa Elli, Hanna, Irina, Juha, Outi, Paula, Virpi tai minä, Ritva. Keskustelemme päivittäin keskimäärin lähes sadan asiakkaan kanssa, eräilijöiden eri puolilta maata ja maailmaa.

20.08.2018 Ilkka Numminen

Sorsastus on kalastusta

Sorsastus paitsi muistuttaa kalastusta, on myös mahdottoman nopea aikakone.

08.06.2018 Jyri Jokiranta

Pienriistalupien myyntiviikko lähestyy, osa 2 - Vinkkejä luvan ostamiseen verkkokaupassa

Kanalintulupien lopullisen kiintiön myyntiviikko lähestyy, ja monella on jo mielessä lupien hankkiminen. Tulenko saamaan lupia samalle alueelle kuin viime vuonna? Ehdinköhän ostaa kaverillekin?

07.05.2018 Peppi Sarkkinen

Pienriistalupien myyntiviikko lähestyy, osa 1 – Valmistelut ovat jo käynnissä

Pienriistalupien myyntiviikon alkuun, eli kesäkuun 11. päivään, on vielä reilu kuukausi aikaa, mutta Erälupien asiakashallintatiimissä valmistautuminen myyntiin on jo aloitettu. Mitä kaikkea lupamyyntiviikon järjestelyyn oikein kuuluukaan? Millaisia valmisteluita tiimissämme tehdään? Tässä kahden kirjoituksen minijuttusarjassa avataan sen taustoja, mitä lupamyynnissä tapahtuu ennen myynnin alkua.

30.01.2018 Jukka Bisi

Pyydänkö vai päästänkö?

Kansanedustaja Kärnän ehdotus pyydä ja päästä -kalastuksen kieltämisestä lailla on saanut aikaan vilkasta keskustelua. Olen periaatteessa Kärnän kanssa samaa mieltä, mutta koska tunnen kalastuksen maailman, ymmärrän, että lainsäädännöllä ei voi pyydä ja päästä -kalastuksen kieltoa asettaa, kirjoittaa erätalousjohtaja Jukka Bisi.

03.11.2017 Aku Ahlholm

Peltsi onnistui, mikset sinäkin!

Joka vuosi Simojoen ylittää valtava määrä lohenkalastajia matkatakseen kauas. Siitä Nelostien sillan alta itään ui valtava määrä lohia, joita voisi myös jäädä pyytämään, kirjoittaa Aku Ahlholm.