Kalastuslupien myynti Enontekiön, Inarin ja Utsjoen jokikohteille alkaa maanantaina 18.5.2020. Myynnin aloittamista on lykätty koronavirustilanteen vuoksi.

Ylä-Lapin jokikohteiden kalastuslupien myynti aloitetaan yleensä toukokuun alkupuolella. Tänä vuonna myyntiä lykättiin, koska ensin haluttiin nähdä, voidaanko kalastuskausi avata turvallisesti koronavirustilanteen vuoksi.

”Metsähallituksessa on päätetty hallituksen ohjeistusten mukaisesti purkaa rajoituksia ja avata palveluita hallitusti. Kalastus lisää jonkin verran matkustelua kotimaassa, muttei merkittävästi ihmisten kanssakäymistä. Katsomme, että kalastus on turvallinen harrastus poikkeuksellisina aikoina. Kalastuksella on lisäksi suuri merkitys monen suomalaisen jaksamiselle, minkä me haluamme myös ottaa huomioon”, erätalousjohtaja Jukka Bisi Metsähallituksesta sanoo.

Lähes kaikilla kohteilla, joiden lupamyynti alkaa maanantaina, kalastuskausi avataan kesäkuussa. Metsähallitus purkaa koronarajoituksia muutenkin kesäkuussa. Metsähallituksen Luontopalvelut avaa luontokeskukset, perinnetilat sekä varaus-, vuokra- ja autiotuvat 1.6. alkaen. Metsähallitus avaa myös tiedekeskus Pilkkeen Rovaniemellä samoin periaattein. Päätös noudattaa valtioneuvoston linjauksia julkisten tilojen avaamisesta.

Maanantaina myyntiin tulevia kalastuslupia voi hankkia klo 9.00 alkaen Eräluvat-verkkokaupasta ja -palvelunumerossa 020 69 2424. Metsähallituksen Ylä-Lapin toimipaikat eivät vielä ole vielä avoinna, mutta ne palvelevat puhelimitse: Tunturi-Lapin luontokeskus, Enontekiö, puh. 0206 39 7950, Ivalon palvelupiste, puh. 0206 39 7701, Ylä-Lapin luontokeskus Siida, Inari, puh. 0206 39 7740, Saariselän palvelupiste Kiehinen, Saariselkä, puh. 0206 39 7200.

Metsähallituksen lupien hankinta- ja peruutusehdot on palautettu ennalleen 14.5.2020 alkaen, eli koronaviruspandemiaa ei enää katsota ylivoimaiseksi esteeksi, jonka perusteella maksettuja lupia voitaisiin perua.

Kohteet

Aiheeseen liittyviä uutisia: