Lehtijutussa viime viikolla ollut virhe herätti oikaisusta huolimatta jälleen keskustelua siitä, onko Suomessa siirretty susia paikkakunnalta toiselle. Susia ei ole siirretty, eikä siirtoja aiota tehdä myöskään tulevaisuudessa.

Itä-Savo -lehdessä 10.2. julkaistu uutinen käsitteli saimaannorpan hyväksi tehtävää työtä. Metsähallituksen asiantuntija kertoi jutussa ilmastonmuutoksen vaikutuksista norppien elinoloihin ja jäälle kolattavista apukinoksista. Pääjutun alle, niin sanottuun kainalojuttuun, toimitus oli lisännyt virheellisen väitteen, jonka mukaan Länsi-Suomen susikanta olisi kasvanut siirtojen takia.

Itä-Savo oikaisi virheensä pian. ”Susia ei ole siirretty”, se kertoi verkkouutisessaan 10.2.2020 ja printtilehdessään 11.2.2020. Sosiaalisessa mediassa leviää kuitenkin edelleen kuvakaappaus alkuperäisestä uutisesta.  Metsähallitus haluaa siksi muistuttaa, että Suomessa susi levittäytyy uusille alueille ainoastaan luonnonvaraisesti. Susia ei ole siirretty alueelta toiselle, eikä siirtoja aiota tehdä myöskään tulevaisuudessa.

Edellisen kerran susiensiirtokeskustelu virisi sosiaalisessa mediassa viime syksynä (lue tiedote aiheesta!). Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkijat olivat tuolloin käyneet Keuruulla tutkimassa purppuranahakkasienen vaikutuksia taimikonhoitoon. Joku oli nähnyt Luken auton ja epäillyt, että Skodalla kuljetettiinkin susia.

Lue lisää suurpedoista suurpedot.fi- ja riistahavainnot.fi-palveluista!