Koronavirustilanteen vuoksi tämänvuotisia pienriistalupia on pystynyt tähän päivään asti ainoastaan varaamaan verkkokaupassa. Nyt asiakas pystyy myös maksamaan varaamansa vuorokausiluvat.

Pienriistan metsästyksen vuorokausilupien maksaminen verkkokaupassa onnistuu normaalisti nyt, 31. heinäkuuta lähtien. Asiakas saa lupatositteen heti, kun on maksanut varaamansa luvan. Luvan täytyy olla maksettuna ennen metsästyksen aloittamista mutta kuitenkin viimeistään eräpäivänä 15. elokuuta – sen jälkeen maksamattomat luvat peruuntuvat automaattisesti ja vapautuvat muiden halukkaiden ostettaviksi elokuun lupamyynnissä, 24.–28. elokuuta alkaen.

Metsähallitus ei lähetä asiakkaalle laskua luvista, jotka hän on varannut verkkokaupassa, vaan asiakas hoitaa maksun omalla verkkokaupan asiakastilillään: Kun olet kirjautunut sisään verkkokauppaan, siirry kohtaan Tilaushistoria. Hae ja valitse sen jälkeen ne varaamasi luvat, jotka haluat maksaa, ja siirry maksamaan.

Metsähallitus lähettää asiakkaalle vielä muistutuksen maksamattomista luvista seitsemän päivää ennen eräpäivää. Mikäli asiakas haluaa tehdä muutoksia varaamiinsa lupiin, täytyy hänen ottaa yhteyttä Erälupien asiakaspalveluun.

Puhelinpalvelusta lupansa tilanneelle asiakkaalle Metsähallitus on lähettänyt laskun lupien maksamiseksi. Maksun eräpäivä on 15. elokuuta. Siihen mennessä asiakkaan tulee joko maksaa tai perua puhelinpalvelusta tilaamansa pienriistaluvat. Puhelinpalvelusta tilatun maksamattoman luvan voi perua kahdella tapaa: soittamalla palvelunumeroon 020 69 2424 arkena kello 9–16 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen eraluvat(at)metsa.fi. Maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Ennen lupien maksamista, perumista tai muuttamista tulee lukea Metsähallituksen lupien hankinta- ja peruutusehdot.