Katso kohteet ja seuraa keskustelua: facebook.com/vapapaiva!

Vapapäivänä 7.6. kello 10–16 lapset ja nuoret voivat kalastaa ilmaiseksi 14 virkistyskalastuskohteella, joissa on oppaat paikalla. Lisäksi he voivat kalastaa omatoimisesti 23 muulla virkistyskalastuskohteella tai Metsähallituksen viehelupa-alueilla, joita on eri puolilla Suomea. Virkistyskalastuskohteet ovat arvokalakohteita, joihin alaikäisetkin tarvitsevat erillisen kalastusluvan.

Ilmainen Vapapäivä järjestetään yhteistyössä Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön kanssa.

Aikaisemmin Vapapäivässä ovat olleet mukana vain opastetut kohteet. ”Nyt halusimme avata mahdollisimman paljon muitakin omatoimikohteita, jotta mahdollisimman moni lapsi tai nuori pääsisi kalastuksen makuun heti kesän aluksi”, Metsähallituksen erikoissuunnittelija Aku Ahlholm sanoo.

Omatoimikohteille pääsee kalaan, kunhan laittaa nimensä ja kohteen nimen sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva@metsa.fi tai tekstiviestillä numeroon 040 3621918.

Opastetuilla kohteilla oppaat antavat lapsille ja nuorille Vapapäivä-rintamerkin, joka toimii päivän kalastuslupana. Ainakin ensimmäisille opastetuille kohteille tuleville kalastajille riittää myös Kuusamon uistimen tekemiä Vapapäivä-vieheitä.

Myös media on tervetullut seuraamaan iloista kalastustapahtumaa eri puolilla Suomea. Viime vuosina opastetuilla kohteilla on kalastanut yhteensä noin 700 alaikäistä kalastajaa.

Kysy lisää:
Erikoissuunnittelija Aku Ahlholm, Metsähallitus, 040 4814890

Etelä-Suomen kohteet:
Yhteyshenkilö: Janne Rautanen, janne.rautanen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0400 946968.

Länsi-Suomen kohteet (Kinnula, Koirajärvi):
Yhteyshenkilö: Juha Ojaharju, juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 045 113 3050

Itä-Suomen kohteet:
Yhteyshenkilö: Janne Tarkiainen, janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 044 547 9116

Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi:
Yhteyshenkilö: Petter Nissen, petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0500 440 923

Eräluvat.fi:n Vapapäivä-sivut.