Metsästäjät pääsivät kokeilemaan talvilinnustusta jo toisen kerran peräkkäin 20.–31. tammikuuta. Metsästyslupia oli tarjolla 48 lupa-alueelle.

Juttua päivitetty 1.2. muotoon: "Talvilinnustus päättyi"

Talvilinnustus toteutui jo toista kertaa peräkkäin. Tällä kerralla luvallinen talvilinnustusalue oli paljon viime vuotta laajempi. Paikoin metsästäjät voivat pyytää sekä koirasmetsoa että -teertä, paikoin ainoastaan koirasteeriä.

Talvilinnustus oli mahdollista Metsähallituksen 48 lupa-alueella.

Metson saaliskiintiö on kausikohtainen. Metsähallituksen kohteilla saa siis pyytää kaksi metsoa kaudessa, eli jos saalis oli saatu jo syksyllä, talvilinnustukseen ei ollut metsokiintiötä enää jäljellä. Teerenmetsästyksessä on voimassa kahden linnun päiväkiintiö.

Näille alueille oli lupia jäljellä ennen metsästyksen alkua:

2611 Pokka-Pulju

2612 Levi

2614 Meltaus

2616 Herankaira

2619 Ranua

3602 Kemijärvi

3606 Vasaselkä

3607 Sorvorta

3608 Tulppio

3609 Vintilä

3610 Kemi-Kuro

3611 Naruska-Tuntsa

3613 Itäinen Pelkosenniemi

3614 Läntinen Pelkosenniemi

3615 Lokka-Porttipahta

3616 Koitelainen

3617 Pomo-Rajala

5622 Etelä-Taivalkoski (1 lupa)

5632 Isokangas

6633 Heiniperä

7603 Rahustenaho-Levämäki

Täällä talvilinnustus on mahdollista:

Katso koirasmetson metsästysalueet riista.fi-sivustolta!

Katso koirasteeren metsästysalueet riista.fi-sivustolta!

Huomioi turvallisuus: luoti lentää useita kilometrejä

Metsästäjä vastaa jokaisesta laukauksestaan. Latvalinnustuksessa kiväärinluoti ammutaan usein yläviistoon, minkä jälkeen se voi lentää useita kilometrejä.

Metsästettäessä tulee aina huomioida paitsi alueen muu käyttö, myös ympäröivät alueet. Erityisesti pienillä lupa-alueilla tai asutuksen lähettyvillä metsästettäessä ampumasuunnan huolellinen arvioiminen on välttämätöntä.

Ennen jokaista laukausta metsästäjän täytyy tunnistaa riistaeläin varmasti ja taustan turvallisuus. Asetta on lisäksi aina käsiteltävä kuin se olisi ladattu.

Muista: kaikkia teitä ei ole aurattu

Talvijahtiin lähtevän on syytä varautua siihen, ettei valtion ylläpitämiä metsäautoteitä aurata erikseen metsästystä varten. Aurattujakin metsäautoteitä käytettäessä on huolehdittava siitä, ettei autoja parkkeerata tiealueelle niin, että se haittaa muuta liikennettä. Erityisesti metsänkorjuu- ja kuljetuskalusto tarvitsevat henkilöliikennettä leveämmän vapaan kulkuväylän. Latvalinnustukseen ei muutenkaan kuulu moottoriajoneuvojen hyödyntäminen. Muista varautua tammikuun haastaviin keleihin asianmukaisin vaattein ja varustein!