Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat ovat päättäneet perua lauantaiksi suunnitellun Pilkkivapapäivän Evolla. Jää oli torstain mittauksissa haurastunut vaarallisesti. Heikinlammen Pillkivapapäivä Kivijärvellä Keski-Suomessa järjestetään.

Evon tapahtumapaikan eli Niemisjärvien jää on ohentunut alle 15 senttimetriin ja harmaantunut. Kantavaa teräsjäätä ei ole enää riittävästi, jotta turvallinen perhetapahtuma voitaisiin järjestää. Myös kalastuskohteen rannat ovat vesillä. Lauantaiksi seudulle ennustetaan lämpöasteita, vesisadetta ja tuulta.

Pilkkivapapäivä on hiihtolomien ajaksi suunniteltu kalastustapahtuma kaikille alaikäisille. Tänä vuonna tapahtuma oli tarkoitus järjestää kuudella paikkakunnalla, mutta Evon lisäksi Salon Matildanjärven tapahtuma on jo aiemmin päätetty perua.

Tulevana lauantaina Pilkkivapapäivä pystytään järjestämään Kivijärvellä Heikinlammella. Ensi keskiviikoksi on suunniteltu Pilkkivapapäivä Mikkelin Valkealla, jonka jäätilannetta tarkkaillaan. Myöhemmin ovat vuorossa Kuhmon Syväjärvi (tiistai 3.3) ja Sievin Maasydänjärvi (lauantai 7.3.).

Lue lisää Pilkkivapapäivistä:

Vapapäivän sivut verkossa: Eraluvat.fi/vapapäivä

Vapapäivän sivut Facebookissa: Facebook.com/vapapaiva

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Aku Ahlholm, Metsähallitus Eräpalvelut, 040 4814890, etunimi.sukunimi@metsa.fi

Niemisjärvien peruttu tapahtuma (Evo): Jyri Haapanen, puh. 045 169 3977, jyri.haapanen(a)vapaa-ajankalastaja.fi

Heikinlammen tapahtuma (Kinnula) lauantaina 22.02. 9-15: yhteyshenkilö Juha Ojaharju, juha.ojaharju(a)vapaa-ajankalastaja.fi , puh. 045 113 3050, tapahtumavastaava Jouko Puusaari, 0400 265 187