Kalenterivuoden 2022 kalastonhoitomaksu tulee myyntiin 2.11.2021. Kaikille koko vuoden kalastonhoitomaksun heti ensimmäisenä myyntipäivänä ostaville postitetaan ennen joulua laminoitu kalastuskortti. Perinteisen kalakortin ystävien kannattaa merkitä päivä jo kalenteriin, ja muistaa juhlakauden alla myös kalakaveria. Luethan ensin tämän ohjeen huolella.

Kampanja-aika ja kortin hinta

Kampanja on voimassa ainoastaan tiistaina 2.11.2021. Jos haluat laminoidun kortin postitse, koko kalenterivuoden 2022 kalastonhoitomaksu tulee ostaa kyseisen vuorokauden aikana Eräluvat-verkkokaupasta, Eräluvat-sovelluksella, Metsähallituksen luontokeskuksesta tai muusta sopimusmyyntipisteestä, palvelunumerosta 020 69 2424 (klo 9–16) tai R-kioskilta.

Kalastonhoitomaksun hinta on 45 €. Kortista tai postituksesta ei veloiteta lisäkuluja.

Olethan kalastonhoitomaksua ostaessasi tarkkana vuosiluvun kanssa, sillä myös kuluvan vuoden (2021) kalastonhoitomaksu on myynnissä 10.12. saakka.

Kortin materiaali

Kampanjassa postitettava kalastuskortti on pankkikortin kokoinen. Materiaalina on käytetty PEFC-sertifioitua paperia, joka on käsitelty laminoimalla vahvemmaksi ja vettä hylkiväksi. Mukana tulevan kirjepaperin ja -kuoren voit laittaa paperinkeräykseen, mutta kortti tulee käytöstä poiston jälkeen laittaa sekajätteeseen. Koko tuote on hiilineutraali.

Kortin toimitusaika

Kalastuskortti toimitetaan postitse viikolla 47 eli 26.11.2021 mennessä. Laskutusasiakkaillemme eli puhelinpalvelusta kalastonhoitomaksun ostaville kortti toimitetaan vasta viikolla 50, ellei lasku ole maksettuna heti ostopäivänä 2.11.

Kortti postitetaan ainoastaan Suomessa sijaitseviin osoitteisiin.

Olethan pian toimitusajan mentyä yhteydessä, jos et saanut korttiasi: eraluvat@metsa.fi.

Kalastuskortti lahjaksi läheiselle

Jos ostat kalastonhoitomaksun 2.11. toiselle henkilölle, esimerkiksi joulu- tai isänpäivälahjaksi, lahjan saajallekin postitetaan laminoitu kalastuskortti.

Kalastuskortti ei ehdi perille aivan isänpäiväksi, mutta ennen joulua kyllä. Voit valita verkkosivultamme sopivan korttitervehdyksen ja lähettää sen saajalle maksukuitin kera heti oston jälkeen. Kerro halutessasi, että hän saa laminoidun kalastuskortin postitse jälkikäteen.

Jos lahjan saaja on innokas kalastaja, varmistathan ennen ostoa, että hän ei ole itse aikeissa maksaa kalastonhoitomaksua heti sen tullessa myyntiin.

Ostaessasi tarvitset jokaisen luvanhaltijan nimi- ja osoitetiedot sekä syntymäajan. Selvitäthän tiedot etukäteen ja kirjoita ne huolella tilaukseen, jotta kalastuskortit löytävät oikeisiin osoitteisiin. Lisäys 2.11.: Jokainen kalakortti toimitetaan omana kirjeenään luvanhaltijalle. Suosittelemme, että tilaukseen kirjoitetaan jokaisen luvanhaltijan oma osoite, eikä ostajan. Näin kortti menee varmemmin perille, kun nimi- ja osoitetiedot täsmäävät. 

Huomaathan, että Eräluvat-sovelluksella voit ostaa kalastonhoitomaksun ainoastaan itsellesi. Lahjaostoksilla kannattaa siis suosia verkkokauppaa. Verkkokaupassa tehdyt ostokset näkyvät omassa Eräluvat-sovelluksessasi, mutta eivät kalastuskortin lahjaksi saavan sovelluksessa. Jos ensi vuoden kalastonhoitomaksu ei näy sovelluksessasi 2.11. alkaen, päivitä sovellus.

Monta tapaa todistaa kalastonhoitomaksu

Kampanja on perinteisen kalakortin ystävien juttu, jonka haluamme tarjota kokeiluluonteisesti asiakkaillemme.

Kaikki kalenterivuoden 2022 kalastonhoitomaksun ostavat saavat edelleen Suomu-lehden takakannessa paperisen kalastuskortin aina maksua seuraavan kuukauden puolivälissä.

Marras-maaliskuussa ostaville Suomu postitetaan kuitenkin vasta huhtikuussa, joten kampanjapäivänä 2.11. ostaessasi kortti ehtii mukaan jo talven kalaretkille.

Lupatodisteena voi käyttää kalaretkillä edelleen myös kalastonhoitomaksun maksukuittia paperisena tai sähköisenä kuvana, tai Eräluvat-sovelluksesta esitettyä lupaa. − Ei siis huolta, jos kampanjapäivä pääsee unohtumaan!