Metsähallituksen löydät Riihimäen erämessujen A-hallin Erätalous-osastolta - tule juttelemaan kalastuksesta, metsästyksestä tai vaikka mökkitonteista! Samalla voit hoitaa kesän kalastusasiat kuntoon, sillä Metsähallituksen pisteellä voit maksaa kalastonhoitomaksun.

Erätalouden eri muodot ja palvelut esillä Riihimäen kansainvälisillä erämessuilla

Erätalouden parissa työskentelevät julkisen vallan organisaatiot ovat yhdessä esillä Riihimäen erämessuilla. Tarjolla on perinteisiä palveluita karttapalveluista ja kalastonhoitomaksusta Oma riista -neuvontaan, mutta myös uutta, kuten villisianmetsästykseen tutustuminen simulaattorin avulla sekä tuoretta tietoa vaelluskalojen ja virtavesien tilanteesta.

Erätalousorganisaatiot marssittavat myös suuren joukon asiantuntijoita Mikko ”Peltsi” Peltolan haastateltavaksi erämessujen päälavalle. Teemoja ovat mm.

  • - Eräkummeista tuli valtakunnallinen ilmiö (to klo 15)
  • - Kuinka riista huomioidaan metsätalouden ohjeistuksessa (pe klo 15)
  • - Vieläkö nuoriso kalastaa? (la klo 12)
  • - Minkälainen on susiuutinen? (su klo 16)

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on Peltsin haastattelussa heti messujen ensimmäisenä päivänä torstaina. Koko ohjelma on nähtävissä osoitteessa www.mmm.fi/eramessut.

Erätalousteltan (A23-28) osanottajat ja tarjonta pähkinänkuoressa:

Maa- ja metsätalousministeriö: Villisika- ja vaelluskalatietoutta, villisian metsästykseen tutustumista villisikasimulaattorin avulla. Kumppanina muun muassa Virtavesien hoitoyhdistys Virho.

Metsähallitus: Kalastonhoitomaksut, tietoa metsästysluvista

Luonnonvarakeskus: Pienriista- ja vesilintuseurannat, ilveksen kanta-arviot ja -laskennat, vieraslajit

Maanmittauslaitos: Kartat, paikkatietopalvelut, sähköinen asiointi

Suomen Riistakeskus: Oma riista -palvelun neuvontaa, riistainfo.fi-sivuston lanseeraus

Lisäksi osastolla on vieraana eteläsavolainen energiayhtiö Lumme Energia, joka on mukana vaelluskalojen elvytyshankkeissa ja mm. Elinvoimainen järvilohi -hankkeen suurimpana yrityspuolen rahoittajana.