Maanantaista 14.6. alkaen voi hankkia vesilintu- ja jänislupia, pienpetolupia sekä majavalupia valtion metsästysmaille. Myös lintu- ja jäniskoirien koulutukseen rajatuiksi ajoiksi hankittavat luvat tulevat myyntiin. 

Lupia voi hankkia 14.6. klo 9 alkaen palvelunumerosta 020 69 2424 (klo 9-16) ja Eräluvat-verkkokaupasta kunkin luvan metsästysajalle kaudelle 2021-2022. Luvat voi maksaa heti tai varata ja maksaa eräpäivänä. Varattaessa verkkokaupan kalenterissa näkyvien lupien enimmäismäärä on 7 vrk/hlö. Seitsemän vuorokauden rajaus ei koske kausilupia.

Kanalintujen, vesilintujen ja jänisten, majavien sekä pienpetojen metsästämiseen on omat metsästyslupansa. Luvilla saa kuitenkin metsästää tiettyjä muitakin pienriistalajeja.

Tutustu luvan nimeä klikkaamalla avautuvalta sivulta lupien hintoihin, metsästysaikoihin sekä metsästysalueiden kuvauksiin. Etenkin jänislupien kausiluvat ja pienpetoluvat ovat joillekin alueille hyvin kysyttyjä, joten hankintaan kannattaa valmistautua etukäteen.

  • Kanalintuluvalla voi kanalintujen lisäksi metsästää kaikkea muutakin pienriistaa mutta ei yleensä majavaa. Joillakin lupa-alueilla majava sisältyy kanalintukausilupaan. Tämä mainitaan lupa-alueen sivulla.
  • Vesilintu- ja jänislupa oikeuttaa metsästämään kaikkea muuta pienriistaa paitsi kanalintuja ja majavaa.
  • Majavaluvalla saa majavan lisäksi metsästää kaikkia pienpetoja ja rauhoittamattomia eläimiä.
  • Pienpetoluvalla voi metsästää pienpetojen lisäksi villisikaa ja rauhoittamattomia eläimiä lukuun ottamatta räkättirastasta.
  • Koirankoulutusluvalla voi kouluttaa lintu- ja jäniskoiria valtion pienriistan lupa-alueilla lupaehdoissa rajattuina aikoina.

 

Katso myös saaliskiintiöt ja lupaehdot.