Uutista päivitetty 27.3.2020.

Metsähallitus sulkee luontokeskuksia, palvelupisteitään ja tiedekeskus Pilkkeen toistaiseksi koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Erälupa-asiat hoidetaan Eräluvat-verkkokaupassa ja palvelunumerossa 020 69 2424.

Metsästäjät ja kalastajat ovat jo tottuneet hankkimaan eräluvat verkosta. Yli 90 prosenttia lupamyynnistä hoituu Eräluvat-verkkokaupan kautta. Palvelu on käytössä myös koronaviruksen aiheuttamien varotoimien aikana. Myös palvelunumeromme toimii arkisin kello 9–16 numerossa 020 69 2424. Palvelunumerosta voi hankkia lupia ja kysyä neuvoa.

Monilla Metsähallituksen kalastuskohteilla lupa on totuttu ostamaan paikan päältä esimerkiksi luontokeskuksen asiakaspalvelusta tai kumppaniyrittäjältä. Asiakkaiden kannattaa huomioida, että palvelupisteiden ollessa suljettuina tämä ei välttämättä ole mahdollista. Lupa-asiat kannattaakin hoitaa kuntoon hyvissä ajoin joko verkkokaupassa tai puhelimitse.

Ylä-Lapin riekkolupien myynti keskeytettiin 24.3.2020. Tällä halutaan edesauttaa sitä, ettei muualta Suomesta enää matkustettaisi Lappiin tai etteivät sinne jo matkustaneet pidentäisi siellä oleskeluaan. Peruutusehdoista joustetaan niin, että myös maksetut luvat voi peruuttaa ennen lupa-ajan alkamista.

Metsähallituksen Luontopalvelujen omassa vuokrauksessa olevien varaus- ja vuokratupien varaukset perutaan kevätsesongiksi 21.3.2020 lähtien. Lue uutinen >

Vaikka Metsähallituksen asiakasneuvonta luontokeskuksissa ja muissa palvelupisteissä keskeytyy toistaiseksi, verkko-, some- ja puhelinpalvelut jatkuvat. Joissakin luontokeskuksissa Metsähallituksen kumppaniyrittäjät tuottavat palvelut. Niiden jatkumisesta käydään neuvotteluita.

Lue erälupien peruutusehtojen muutoksista

Lue luonnossa liikkujan koronavirusohjeet (luontoon.fi)

Lue Metsähallituksen ohjeet luonnossa liikkumisesta epidemian aikana (metsa.fi)