Käsivarren Lapissa sijaitsevan Lätäsenon Metsähallituksen vapalupa-alueelle asetettu 3 300 kalastusvuorokausilupakiintiö on täyttynyt vuoden 2021 osalta, eikä lupia ole enää saatavilla. Kohteen kalastusluvat on loppuunmyyty Eräluvat.fi-verkkokaupassa, mutta paikallisilla luvanmyyjillä on vielä vuorokausikohtaisia kalastuslupia vähän jäljellä. Lätäsenon kalastuslupia voi tiedustella Karesuvannosta Yrjö Hedmannilta (jäljellä tiedotteen julkaisun aikaan 150 kpl vuorokausilupia) ja Kilpisjärvellä Polar Lento Oy:lta (jäljellä tiedotteen julkaisun aikaan 80 kpl vuorokausilupia)


Metsähallitus suosittelee nyt kalastusluvan hankkimista ennakkoon Eräluvat.fi-verkkokaupasta ennen kalastusreissuun lähtöä, koska lupamäärät Ylä-Lapin kalastuskohteissa ovat rajalliset ja useilla kalastuskohteilla luvat ovat jo loppuneet tai ne ovat loppumaisillaan. Lätäsenon 1550 (linkki avaa kohdesivun) kalastusluvat on loppuunmyyty verkkokaupassa, mutta paikallisilta luvanmyyjiltä voi saada vielä vuorokausilupia kohteeseen. Voit tarkastella Metsähallituksen kalastuskohteiden omia paikallisia lupamyyjiä kohdesivua alaspäin selaamalla Eräluvat.fi-palvelussa.

Monilla lupa-alueen järvillä ja lammilla voi kuitenkin kalastaa yhdellä vavalla ilman erillistä kalastuslupaa (Metsähallituksen vapalupaa), kun maksaa kalastonhoitomaksun. Alle 18-vuotiaiden ja yli 65-vuotiaiden ei tarvitse suorittaa kalastonhoitomaksua. Maksua ei vaadita myöskään onkimiseen tai pilkkimiseen. Vedet, joilla ei ole voimassa rajoituksia ja joilla kalastamiseen riittää kalastonhoitomaksu, voi tarkistaa Kalastusrajoitus.fi-palvelusta.