Myrskyn runtelemalle Kylmäluoman retkeilyalueelle voi jälleen hankkia kalastuslupia torstaista 15. heinäkuuta alkaen. Myös retkeilykeskus avataan, mutta osa alueen vuokramökeistä ja kaikki retkeilyreitit pysyvät toistaiseksi suljettuina. 

Taivalkosken Kylmäluoma kärsi mittavista vahingoista Paula-myrskyssä 22. kesäkuuta. Nyt retkeilykeskukseen johtava tie ja keskuksen ympäristö on saatu raivattua ja kaatuneet puut korjattua. Alueelta poistetaan vielä kantoja 19.7. alkavalla viikolla, mikä aiheuttaa melua. 

Kalastus on torstaista 15.7. alkaen mahdollista keskuksen vieressä Iso-Pajuluoman lammella (vapalupa-alue 4525). Kalastus onnistuu parhaiten veneestä tai lammen etelärannalta. Myös Kylmäluoman retkeilykeskus avaa torstaina ovensa, vaikka osa vuokramökeistä on edelleen suljettuina. 

Lampea ympäröivä polku ja Pajusalmen laavu ovat niin ikään edelleen poissa käytöstä kaatuneiden puiden vuoksi. Samoin kaikki Kylmäluoman retkeilyreitit pysyvät suljettuina toistaiseksi. 

Myrskyn tukkimista metsäautoteistä osa on ajokunnossa. Esimerkiksi Ahvenisen ja Aarnikämpän erämökeille pääsee, ja ne ovat vuokrattavissa.  

Metsähallitus muistuttaa alueella liikkuvia, ettei raivaamattomille alueille tule mennä. Liikkuminen ei ole vain hankalaa, vaan myrskyn jälkeen esimerkiksi toisiinsa nojaamaan eli konkeloon jääneet puut aiheuttavat turvallisuusriskin. 

Lisätietoja:

Eräsuunnittelija Pasi Korhonen, Metsähallitus, 040 158 9412, etunimi.sukunimi@metsa.fi 

Kalastusluvat: 

Eräluvat-kauppa (linkki kohteen lupaan) ja -sovellus 

Eräluvat-palvelunumero 020 69 2424 (arkisin 9–16) 

Kylmäluoman retkeilykeskus, vastaanotto 15.7. alkaen (kello 10–19) 

Lue lisää: 

Kylmäluoman retkeilyalueen sivut: https://www.hossa-kylmaluoma.fi/ 

Kylmäluoman kalastuskohteen sivut (Eräluvat)