Aurinkoinen keli houkutteli nuoret pilkkijät Kuhmon Syväjärven jäälle heti aamulla. Pilkkivapapäivä-tapahtumaan osallistui päivän aikana yhteensä 119 lasta ja nuorta. Kun mukaan lasketaan nuorten kalastajien kanssa saapuneet huoltojoukot, Syväjärvellä vietti aurinkoista hiihtolomapäivää 250 - 300 henkilöä.

"Tapahtuma oli juuri tavoitellun kaltainen: leppoisa koko perheen ulkoilupäivä. Saalista tosin saatiin melko niukasti. Lapset ja nuoret saivat kuitenkin kosolti oppia pilkkivälineistä, ja epäilemättä moni jatkaa harrastusta uusin eväin", eräsuunnittelija Pasi Korhonen Metsähallituksesta iloitsee.

"Aurinko helli kalastavaa kansaa koko päivän, ja tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Pilkkivapapäivää toivottiin myös ensi vuodelle", kalastuksenohjaaja Matti Kulju kertoo. "Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille eli Metsähallituksen Eräpalveluille, Kainuun Vapaa-ajankalastajille ja kahviota pitäneelle Kuhmon 4H-yhdistykselle."

Pilkkivapapäivä, eli perinteisen Vapapäivän talvisempi serkku, järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Vapapäivää vietetään vuosittain kesäloman ensimmäisenä lauantaina, Pilkkivapapäiviä puolestaan hiihtolomaviikoilla. Syväjärven lisäksi pilkkimään päästiin 22. helmikuuta Kinnulan Heikinlammella ja 26. helmikuuta Mikkelin Valkeajärvellä. Teijon ja Evon tapahtumat jouduttiin perumaan huonon jäätilanteen vuoksi.

Tapahtumasarjan päättää Sievin Maasydänjärven Pilkkivapapäivä lauantaina 7.3. klo 9–15.

Pilkkivapapäivän ja Vapapäivän järjestävät Metsähallituksen Eräpalvelut ja Suomen Vapaa-ajankalastajat.

Lue lisää Vapapäivästä ja Pilkkivapapäivästä >

Seuraa tapahtumia Facebookissa >

Kalastuksenohjaaja Matti Kulju on kyykistyneenä pilkkivän pojan viereen ja neuvoo häntä kalastamisessa.
Pilkkivapapäivä on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan talviseen kalastukseen, jos laji ei ole ennestään tuttu. Kalastuksenohjaaja  Matti Kulju kertoo Tuomolle (12) pilkkivinkkejä.