Vuoden 2021 Kieppi-lehti on ilmestynyt. Kieppi jaetaan kaikille, jotka ovat hankkineet Metsähallitukselta metsästysluvan edellisvuonna. Vertailujutussa lasketaan, kuinka paljon riistasta saa energiaa ja kuinka paljon sitä kuluu riistaa pyydettäessä.

Uudessa Kiepissä metsästetään hanhia Lapin soilla ja hirviä saarissa. Kieppi selvitti myös, kuinka pitkään metsästäjät saavat kävellä tai hiihtää yhden kanalintusaaliin eteen. Vertailussa oli alkusyksy, loppusyksy, alkutalvi ja keskitalvi. Vertailun tulos olikin yllätys.

Alkutalvella metsästäjät hiihtävät keskimäärin 26 kilometriä yhden saaliin eteen. Alkusyksystä kävelty matka on 35 kilometriä. Ylitarkastaja Ahti Putaala epäilee, että tämä johtuu siitä, että metsstyskausi jatkuu alkutalveen asti vain niillä alueilla, joilla lintukanta on ollut erityisen vahva. Perinteisesti alkusyksyä pidetään helpoimpana pyyntiaikana.

Lue koko juttu tästä linkistä (lukusali.fi)!

Grafiikassa näytetään, että metsästäjä hiihtää alkutalvella 26 kilometriä saadakseen saaliiksi linnun. Keskitalvella matka onjopa 100 kilometriä.