Metsähallituksen useimmille pienriistakohteille voi hakea kausilupaa huhtikuun ajan. Haku päättyy 30.4. kello 16. Kausiluvat haetaan seuraavalle metsästyskaudelle 1.8.2015 - 30.4.2016.

Ongelmia lupahaussa

Lupahakujärjestelmässä on haun alkaessa ollut ongelmia, kun kaikkia lupakohteita ei ole löytynyt järjestelmästä. Muista tarkistaa aina kohteen sivuilta Eräluvat.fi:stä, voiko haluamallesi kohteelle hakea kausilupaa ja jos voi, onko kohteelle mahdollista hakea kausilupaa, joka sisältää kanalinnut vai ei.

Toinen ongelma on liittynyt vanhan hakemuksen kopiointiin: vanhoja hakemuksia ei aluksi ole voinut hakea uuden hakemuksen pohjaksi.

Pahoittelemme ongelmia ja ilmoitamme, kun ne saadaan korjattua.

Lupahakujärjestelmään!

Joitain uusia kohteita

Kausiluvat on tarkoitettu ensisijaisesti niille metsästäjille, joilla ei ole muuta metsästysmahdollisuutta. Kausilupaa voi hakea kohteesta riippuen kaikelle pienriistalle tai muulle pientiistalle kuin kanalinnuille. Jousimetsästäjille on varattu omat, edullisemmat kausiluvat.

Pohjanmaalla on muutamia uusia alueita, joille voi hakea myös kanalintukausilupaa. Nämäkin tiedot selviävät metsästyskohteiden sivuilta.

Kirjautumisohje lupahakujärjestelmään

Vuoden 2015 lupahaussa käytetään uutta kahdeksannumeroista metsästäjänumeroa. Kun kirjaudut sisään, sinua pyydetään päivittämään tunnuksesi. Tässäpä ohjeistus Lupahakujärjestelmään kirjautumiseen ja käyttäjätunnuksen vaihtamiseen, ollos hyvä!

1.
Kirjaudu sisään lupahakujärjestelmään ensin aiemmin rekisteröimälläsi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Vanha käyttäjätunnuksesi on nykyisen
metsästäjäkortin seitsemän ensimmäistä numeroa, ellet ole aiemmin rekisteröitynyt järjestelmään jollain muulla tunnuksella kuin metsästäjänumerollasi.

2.
Sisäänkirjautumisen jälkeen sinua pyydetään syöttämään ja tallentamaan uusi, kahdeksannumeroinen metsästäjänumerosi. Kahdeksannumeroinen metsästäjänumerosi toimii tämän jälkeen uutena käyttäjätunnuksenasi, jolle myös aikaisempien vuosien hakemuksesi nyt automaattisesti siirtyvät. Tarkista vielä ja tarvittaessa päivitä omat käyttäjätietosi järjestelmässä.

Uudet lupahakujärjestelmän asiakkaat rekisteröityvät järjestelmään suoraan 8-numeroisella metsästäjänumerollaan. Lupahakuun voi metsästäjänumeron vaihdon tai rekisteröitymisen jälkeen kirjautua myös Oma riista -tunnuksilla.

Lupahakujärjestelmään!