Metsähallituksen kanalintukausiluvat ovat haettavissa huhtikuun ajan. Kanalintukausiluvalla saa metsästää kanalintujen lisäksi myös muuta pienriistaa majavaa lukuun ottamatta.

Metsähallituksen metsästysluvat on tarkoitettu ensisijaisesti sellaisille metsästäjille, joilla ei ole muita kohtuullisia metsästysmahdollisuuksia. Kanalintukausilupia valtion maille hakee vuosittain yli 2 000 metsästäjää.

Kausilupaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti. Edellisvuoden hakemusta on mahdollista hyödyntää uuden hakemuksen pohjana.

Mikäli sähköisen hakemuksen tekeminen ei ole mahdollista, voi hakemuksen jättää myös paperilomakkeella. Koronatilanteen vuoksi Metsähallituksen eräsuunnittelijat noutavat postitse saapuneet lomakkeet yhdellä kertaa Metsähallituksen toimipisteistä hakuajan päätyttyä.

Hakuaika alkaa keskiviikkona 1.4. ja päättyy torstaina 30.4.2020 kello 16.00.

Eräsuunnittelijat käsittelevät hakemukset toukokuun aikana.

Muun pienriistan (vesilinnut ja jänis, pienpedot, majava) kausilupia ja osakausilupia ei haeta lupahakujärjestelmän kautta, vaan ne voi ostaa metsästyskaudelle 2020 - 2021 suoraan Eräluvat-verkkokaupasta tai puhelinpalvelusta 15.6.2020 alkaen.