Metsähallitukselta hirvenmetsästyksen alueluvan saaneen seurueen on mahdollista tuoda hirvijahtiin metsästysvieraita. Metsästysvieraan tulee lunastaa henkilökohtainen vuorokausilupa eli niin sanottu vieraslupa. Vierasluvan voi ostaa Eräluvat-kaupasta, Eräluvat-sovelluksella tai Metsähallituksen lupahakujärjestelmästä.

Eräluvat-sovelluksella vierasluvan voi ostaa vain itselleen ja yhdeksi vuorokaudeksi kerrallaan. Sovellukseen kirjaudutaan Eräluvat-verkkokaupan tunnuksilla, ja maksu tapahtuu pankki- tai luottokortilla. Hirvenmetsästysluvat on lisätty Eräluvat-sovelluksen lupavalikoimaan elokuun aikana. Mikäli lupa ei näy jo ladatussa sovelluksessa, tulee sovellus päivittää.

Mikäli haluaa hankkia vierasluvan useammaksi vuorokaudeksi (max 3 vrk) tai myös muille kuin itselleen, on asioitava Eräluvat-kaupassa. 

Lupahakujärjestelmästä ei voi ostaa vieraslupaa itselleen, vaan uuden ampujan voi lisätä järjestelmään ainoastaan alueluvan saaja.

Selvitä aluelupahakemuksen tunnistenumero

Vieraslupaa verkokaupassa tai sovelluksessa ostaessasi tarvitset luvanhaltijan metsästäjänumeron sekä alueluvan hakemuksen tunniste -numeron (koodi), jotta vieraslupa yhdistyy oikeaan aluelupaan. Hakemuksen tunnistenumero tulee kirjoittaa verkokaupassa kenttään " Alueluvan tunnistenumero". Numero tulee pyytää alueluvan saajalta, joka näkee sen lupapäätöksestä. Metsähallitus ei voi luovuttaa numeroa muille kuin alueluvan hakijalle.

Kirjaudu virallisilla nimitiedoillasi

Eräluvat-verkkokauppaan kirjautuessa on tärkeää kirjoittaa virallinen nimi kokonaan, jotta nimitiedot täsmäävät metsästäjärekisterin nimitietojen kanssa. Jos verkkokaupan ja metsästäjärekisterin etunimet eivät täsmää, ei vierasluvan hankkiminen sovelluksessa tai Eräluvat-kaupassa onnistu. 

Lue tarkemmat ohjeet vierasluvan ostamiseen verkkokaupassa, sovelluksessa tai lupahakujärjestelmässä.