Uutista päivitetty 27.3.2020 autiotupien osalta.

Metsähallituksen erälupien hankinta- ja peruutusehdoista joustetaan toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi. Tilanne katsotaan ehdoissa mainituksi ylivoimaiseksi esteeksi, jolloin myös maksetun luvan voi peruuttaa ennen lupa-ajan alkamista.

Metsähallituksen kalastus-, metsästys- ja maastoliikenneluvat ovat hallintopäätöksiä, eikä maksettuja erälupia normaalisti voida peruuttaa ilman painavaa syytä. Poikkeustilanteen takia Metsähallitus on päättänyt, että maksu palautetaan peruutusehtojen mukaisesti, mikäli peruutus tehdään ennen luvan alkamista.

Kalastus- ja metsästysluvat ja kalastonhoitomaksut

Maksetun kalastus- tai metsästysluvan voi peruuttaa ennen lupa-ajan alkamista soittamalla Eräluvat-palvelunumeroon 020 69 24242 (arkisin klo 9–16, hinta 0,00 €/min + pvm/mpm). Peruuttamisesta peritään peruutusehtojen mukainen 13 euron käsittelymaksu. Pienin palautettava summa on 20 euroa. 

Mikäli haluat siirtää maksetun luvan toiselle ajankohdalle, tulee maksettu lupa perua ja varata uusi lupa. Jos haluat siirtää luvan toiselle henkilölle, olethan yhteydessä puhelinpalveluun.

Huomaathan, että voimassaolevaa lupaa ei ole mahdollista peruuttaa. Esimerkiksi vuodeksi maksettua kalastonhoitomaksua ei tästä syystä voida palauttaa. Lyhytkestoisissa kalastonhoitomaksuissa (vuorokausi tai viikko) palautettava summa jäisi alle 20 euron.

Maksamattomien lupien osalta sovelletaan normaaleja hankinta- ja peruutusehtoja. Maksamattoman luvan voi peruuttaa ennen eräpäivää ilman peruutuskuluja. Huomaathan, että laskun maksamatta jättäminen ei ole luvan peruutus.

Maastoliikenneluvat ja uraluvat

Myös maastoliikenneluvat voidaan yleisistä peruutusehdoista poiketen peruuttaa. Peruutus tulee tehdä ennen luvan alkamisaikaa. Peruutustapauksissa ole yhteydessä maastoliikennelupahakemuksen käsittelijään. 

Sellaisia lupia (esimerkiksi uralupia), joita on jo käytetty osan aikaa, ei voida peruuttaa.

Uralupien kohdalla ole yhteydessä lähimpään asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostitse tai Eräluvat-palvelunumeroon 020 69 2424 (arkisin klo 9–16, hinta 0,00 €/min + pvm/mpm).

Tuvat

Varaus- ja vuokratupien osalta on julkaistu erillinen uutinen >

Autiotupia koskevat muutokset ilmoitetaan luontoon.fi-sivustolla.

Lisätietoja