Metsähallitus on purkanut niin sanotun koronapykälän metsästys- ja kalastuslupien peruutusehdoista. Torstaista 14.5.2020 alkaen maksettuja erälupia voidaan perua vain lupaehdoissa mainittujen ylivoimaisten esteiden vuoksi. Koronaviruspandemiaa ei sinällään enää lasketa ylivoimaiseksi esteeksi.

Metsähallituksen erälupien ehdoissa sanotaan näin: ”Luvan voi peruuttaa, jos luvan ostaja itse tai hänelle läheinen henkilö sairastuu vakavasti, joutuu vakavaan onnettomuuteen tai kuolee. Läheisenä henkilönä pidetään aviopuolisoa, avopuolisoa, lasta, vanhempaa, appivanhempaa, sisarusta, lastenlasta ja isovanhempaa. Luvan voi peruuttaa myös, jos luvan ostajalle sattuu muu odottamaton ja vakava tapahtuma. Muu odottamaton ja vakava tapahtuma on esimerkiksi merkittävä vahinko omaisuudelle, kuten asunnon palo. Vakavaksi vahingoksi ei katsota esimerkiksi koiran sairastumista tai kuolemaa eikä auton rikkoutumista.”

Edellä kuvailtu ehto on siis jälleen voimassa. Lupamaksuja ei palauteta, jos koronaviruspandemian vuoksi asetetaan liikkumisrajoituksia.

Lisätietoja

Eräluvat-palvelunumero 020 69 24242 (arkisin klo 9–16, hinta 0,00 €/min + pvm/mpm)

Kiireettömissä asioissa voit olla yhteydessä asiakaspalvelijoihimme myös sähköpostitse: eraluvat(a)metsa.fi

Metsähallituksen lupien hankinta- ja perutusehdot >