Vuoden 2022 kalastonhoitomaksu tuli myyntiin 2.11. Koko kalenterivuoden kalastonhoitomaksun ensimmäisenä myyntipäivänä ostaneille postitetaan laminoitu kalastuskortti. Kalastonhoitomaksuja voi ostaa normaalisti edelleen, mutta laminoitua kalakorttia ei postiteta enää 3.11. alkaen ostaville. Olethan tarkkana tuotetta valitessa vuosiluvun kanssa, sillä myös vuoden 2021 kalastonhoitomaksu on myynnissä 10.12. asti.

Kalastuskortteja ostettiin kampanjapäivän aikana itselle tai läheisille lahjaksi yhteensä noin 6 400 kappaletta. Pyydämme huomioimaan korttia odotellessa muutaman asian:

  • Tarkista oston yhteydessä saamasi lupakuitti kaikkien luvanhaltijoiden osalta. Jos huomaat tehneesi oston yhteydessä virheen, esimerkiksi luvanhaltijan osoite tai syntymäaika on tilauksessa väärin, otathan yhteyttä mahdollisimman pian: eraluvat@metsa.fi.
  • Kalastuskortti toimitetaan vain Suomessa sijaitseviin osoitteisiin.
  • Kalastuskortti toimitetaan jokaiselle luvanhaltijalle omassa, Metsähallituksen logolla varustetussa kirjekuoressa 26.11. mennessä. Puhelimitse ostaneille kalastuskortti toimitetaan vasta viikolla 50, ellei lasku ole maksettuna jo 2.11.
  • Jos kortti ei tule yllä mainittuna ajankohtana perille, ota pikaisesti yhteyttä eraluvat@metsa.fi. Kysythän henkilöltä, jolle ostit kalakortin lahjaksi, saiko hän kortin postitse.
  • Posti jakaa kortin varmemmin perille, kun postituskuoressa olevat nimi- ja osoitetiedot täsmäävät keskenään. Tämän takia suosittelimme kirjoittamaan tilaukseen osoitteeksi kunkin luvanhaltijan oman osoitteen.
  • Korttilahjasta kannattaa kertoa ennakkoon lahjan saajalle, jotta hän ei ostaisi kalastonhoitomaksua itse. Toimitathan hänelle sähköpostiisi saapuneen lupakuitin etukäteen vaikka isänpäivä- tai joulukortin kera.

Yllätyslahjana kalakortti ei ole edellisistä johtuen paras mahdollinen, mutta näin toimien pyrimme välttämään mielipahaa ja turhaa jälkiselvittelyä. Kalastajaa lahja ilahduttaa varmasti jo ennen jouluakin saatuna. Lämmin kiitos nopeille korttifaneille!

Lisätietoja kalastuskortista voit lukea 28.10. julkaistusta ohjeesta.