Kesäkuussa järjestetään vain tytöille tarkoitettu erästelyleiri, jota kutsutaan Suomen ensimmäiseksi laatuaan. Koppelo-leirin puuhanaiset kertovat, että äidit ovat nyt heränneet järjestämään myös tyttärilleen mahdollisuuden aloittaa metsästysharrastus.

Ilmoittautuminen alkaa 23.4.2015. Leiri järjestetään Ilomantsissa kesäkuussa.

– Koppelo-leiri on kerännyt todella runsaasti kiinnostuneita yhteydenottoja, kertoo Pohjois-Karjalan Jahtinaiset ry:n puheenjohtaja Jaana Puhakka.

Puhakka näkee asiassa laajemman trendin.

– Tulevaisuudessa eränkäyntiä harrastavat yhtä lailla naiset kuin miehetkin, hän sanoo viitaten Metsähallituksen eräpalvelujen tuoreeseen tutkimukseen. Sen mukaan mukaan naiset myös rentoutuvat eräretkillä miehiä paremmin. Naiset kokevat niin ikään kaverisuhteiden lujittuvan metsällä tai kalalla ja kunnon kohenevan vielä enemmän kuin mitä miehet kokevat.

Pohjois-Karjalan Jahtinaisten järjestämälle Koppelo-leirille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 25 tyttöä ikäluokasta 7–15 vuotta. Osallistujat ovat tervetulleita riippumatta asuinpaikkakunnasta tai aiemmasta erästely- ja metsästyskokemuksesta. Ilmoittautua voi osoitteessa www.jahtinaiset.fi/koppelo-leiri.

Suomen ensimmäinen ainoastaan tytöille suunnattu erästelyleiri toteutetaan monen osaavan ja innostuneen ammattilaisen ja harrastajan toimesta pääasiassa talkootyönä. Valtaosa Koppelo-leirin ohjaajista on Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin sekä paikallisten metsätysseurojen edustajia. Ohjelmassa lähdetään teorian kautta ulos luontoon oppimaan ja kokemaan käytännössä erästelyn ja metsästyksen eri aihepiirejä. Tähtäimessä on erityisesti luonnon kestävän hyödyntämisen ymmärtäminen. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu myös vierailu

Ilomantsin Parppeinvaaran Runokylässä, jossa leiriläisille esitellään karjalaista kulttuuria sekä käynti Luontopirtti Mesikässä.

Leirin jälkeen osallistujilla on hyvät perustiedot ja -taidot erästelystä, luonnossa yksin tai yhdessä liikkumisesta sekä oikeellinen kuva hyvästä ja eettisestä metsästysharrastuksesta.

Leiri toimii myös valmentavana kurssina niille tytöille, jotka haluavat suorittaa myöhemmin metsästäjätutkinnon. Pohjois-Karjalan Jahtinaisten ideoiman Koppelo–leirin toteuttamiseen osallistuvat Metsähallitus, Stora Enso ja Suomen Metsästäjäliitto.

Pohjois-Karjalan Jahtinaiset ry on metsästävien ja metsästyksestä kiinnostuneiden naisten oma metsästysseura. Seura perustettiin vuonna 2014 ja se on Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piiri ry:n jäsen.

Lisätietoja:
Jaana Kanerva, Koppelo-leiritoimikunnan vetäjä
p. 050 4012134 jaana.kanerva@gmail.com
Jaana Puhakka, Pohjois-Karjalan Jahtinaiset ry:n puheenjohtaja
p. 044 2571652 puheenjohtaja@jahtinaiset.fi