Blogi
Laura Ticklen

Anna isälle tai isoisälle lahjaksi aikaa luonnossa, niin annat hänelle hyvinvointia ja pitkää ikää. Tässä kuusi syytä sille, miksi kalastonhoitomaksu on paras - ja helpoin! - isänpäivälahja. 

Tässä lahjavinkissä yhdistyy kaikki hyvä:  

- se on aineeton ja ekologinen 
- se sopii myös isälle, jolla on jo kaikkea 
- se ilahduttaa niin ensimmäisenä isänpäivänä kuin vuosikymmenten jälkeen 
- se maksaa muutamista euroista muutamaan kymppiin  
- sen voi hankkia helposti netistä
- se on elämyslahja. 

Etsit sitten lahjaa miehelle, isälle, isille, iskälle, faijalle, isoisälle, vaarille, ukille, papalle tai kelle hyvänsä, luontolahja on aina mieleinen ja kalastonhoitomaksu sopii jokaiselle. Lisäksi lahjaan käytetyt rahat menevät täysin kalakantojen ja kalavesien hyväksi, joten se on todellinen hyvän mielen lahja. 

Moni suomalainen mies viihtyy luonnossa, ja luonto tarjoaakin kiistattomasti hyvinvointia. Mieli rauhoittuu, saa liikuntaa, voi olla omassa rauhassa tai perheen ja ystävien kanssa sekä ehkä nauttia luonnon antimista. Anna rakkaalle isällesi lupa ottaa rennosti, luvan kanssa. 

Lahjan oheen voi liittää toiveen yhteisestä luontohetkestä – tai vinkin mahdollisuudesta viettää aikaa itsekseen ilman normaalia hälinää ympärillä. Lapsen lahja isälle voi olla itse askarreltu kuva siitä, miten isä lahjansa käyttää, esimerkiksi piirros isästä viehekalastamassa mökkijärvellä. Kiireisempi lahjanantaja sujauttaa lupakuitin valmiin onnittelukortin väliin, jolloin ei haittaa vaikka kyseessä olisi viime hetken lahjaidea. 

Jos käytettävissäsi on alle kymmenen euroa, on yhden vuorokauden kalastonhoitomaksu (6 €) hyvä ratkaisu. Voit ostaa sen vaikka kesän ensimmäiselle lomapäivälle tai juhannusaatoksi. Jos sinulle sopiva summa on alle kaksikymppiä, kannattaa jo hankkia kalastonhoitomaksu viikoksi (15 € / 7 vrk) – se on hyvä lahjaidea ajoitettavaksi esimerkiksi ravustuskauden alkuun ensi heinä-elokuulle. Varmin vaihtoehto kuitenkin koko vuoden kalastonhoitomaksu (45 €). Silloin lahjansaaja saa myös kotiin kannettuna keväällä Suomu-lehden, jonka mukana on virallinen kalastuskortti.  

Jos mietit lahjaa isälle tai isoisälle, joka on jo 65 vuotta täyttänyt eikä siten velvollinen maksamaan kalastonhoitomaksua, voi se silti olla hyvä lahja: kalastonhoitomaksu on aina sijoitus luontoon, sillä lupatuloilla ylläpidetään kalastusmahdollisuuksia ympäri Suomen. Olen myös kuullut, että moni ikärajan ylittänytkin haluaisi saada Suomu-lehden kotiin luettavakseen, ja vuosilupa on ainut keino siihen.  

Lahjaostoksille verkkokauppaan >>

Toivottavasti tästä lahjavinkistä oli apua. Tulettehan sitten kertomaan, onnistuitteko yllättämään lahjansaajan iloisesti, olen kuulolla Erälupien Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä